• No Suggestion

Banca Intesa i MasterCard uputile 10,55 miliona dinara za obnovu kuća u Kladovu

Banca Intesa i kompanija MasterCard donirale su 10,55 miliona dinara na namenski račun Vlade Republike Srbije za obnovu porodičnih kuća u Kladovu koje su oštećene u septembarskim poplavama. Sredstva su prikupljena u humanitarnoj kampanji „Budite deo dobrog dela“ tokom koje su Banca Intesa i MasterCard izdvajale 10 dinara iz sopstvenih sredstava za svako plaćanje platnim karticama u zemlji i inostranstvu.

„Ova, poslednja u nizu donacija naše Banke, jedinstvena je jer je nastala kao izraz solidarnosti dve partnerske kompanije i uz angažovanje gotovo milion građana, i njihove potrebe da se zauzmu za drugoga u teškom trenutku. Iz tog razloga želela bih da zahvalim svim našim klijentima koji koriste MasterCard kartice Banca Intesa, a koji su sa milion plaćanja u samo mesec dana podigli vrednost donacije na 10,55 miliona dinara. U ime svih njih upućujem najlepše praznične želje porodicima koje su ostale bez svojih domova u poplavama, uz obećanje da ostajemo posvećeni njihovim potrebama sve dok za to postoji nužnost.“, izjavila je Maja Kolar, direktor Sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa.

Generalni direktor kompanije MasterCard za tržišta Balkana, Artur Turemka, izjavio je: „Veoma nam je drago što smo bili u prilici da doprinesemo u sanaciji posledica poplava u Srbiji u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerom Banca Intesa. Osim prikupljanja sredstava, naš cilj je bio i da ohrabrimo ljude da iskažu solidarnost, omogućivši našim korisnicima kartica da pomognu svojim sugrađanima time što će svoja svakodnevna plaćanja obavljati MasterCard i Maestro karticama. Kako bi doprinela u sanaciji posledica poplava na Balkanu, naša kompanija je takođe donirala 100.000 EUR finansijske pomoći Crvenom Krstu, namenjenu za pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini. “

Blagojević je istakao da će ova donacija od 10,55 miliona dinara značajno pomoći porodice ugrožene u nedavnim poplavama u istočnoj Srbiji i da je upravo to dokaz društvene odgovornosti dveju kompanija, ali i dokaz njihovog poverenja da će pomoć doći u prave ruke.

“Upravo zahvaljujući donacijama kao što je ova i donatorima kao što su Banca Intesa i MasterCard država je bila u mogućnosti da za 17.700 porodica, čije su kuće ostećene, isplati novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 4,2 milijarde dinara, kao i da stambeno zbrine 119 porodica čije su kuće srušene u poplavama,” rekao je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Chat