• No Suggestion

Intesa Sanpaolo i Fondacija „Intercultura“ uručile dve stipendije srpskim đacima

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, dodelila je u saradnji sa Fondacijom za internacionalnu obrazovnu razmenu „Intercultura“ 59 stipendija za školovanje i boravak u inostranstvu najboljim srednjoškolcima iz zemalja u kojima posluje, a među ovogodišnjim dobitnicima su i dve učenice iz Srbije. Ovo je sedma godina da đaci iz Srbije zahvaljujući navedenoj saradnji imaju priliku da godinu dana provedu školujući se van zemlje a do sada je ukupno 14 srednjoškolaca iz Srbije boravilo na jednogodišnjem programu razmene u Italiji.

Od 59 stipendija koliko su Intesa Sanpaolo i Fondacija za internacionalnu obrazovnu razmenu „Intercultura“ dodelile ove godine, 12 je uručeno deci zaposlenih, 8 đacima koji su učestvovali u takmičenjima Fondacije, a 30 stipendija je po prvi put pripalo deci klijenata, dok su članice ISP Grupe uručile deci klijenata i zaposlenih 9 stipendija za školovanje i život u Italiji.

„U svetu koji je sve više povezan i multikulturalan, potrebni su nam umovi koji ne poznaju granice. Privredu Italije pogodila je recesija nezapamćenog intenziteta i trajanja, zbog čega mladi danas sve teže pronalaze posao. Iskustvo studiranja u inostranstvu je izuzetna prilika za učenje i apsolutna privilegija. Intesa Sanpaolo nastoji da doprinese internacionalizaciji privrede Italije kao i usavršavanju mladih, i upravo zbog toga ulažemo u „Intercultura“ program stipendija za inostranstvo koje su dostupne ne samo deci zaposlenih u banci, već i sinovima i ćerkama naših klijenata“, izajvio Enriko Kukijani (Enrico Cucchiani), izvršni direktor Intesa Sanpaolo grupacije.

Chat