• No Suggestion

Intesa Sanpaolo i Fondacija „Intercultura“ uručile dve stipendije srpskim đacima

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, dodelila je u saradnji sa Fondacijom za internacionalnu obrazovnu razmenu „Intercultura“ 59 stipendija za školovanje i boravak u inostranstvu najboljim srednjoškolcima iz zemalja u kojima posluje, a među ovogodišnjim dobitnicima su i dve učenice iz Srbije. Ovo je sedma godina da đaci iz Srbije zahvaljujući navedenoj saradnji imaju priliku da godinu dana provedu školujući se van zemlje a do sada je ukupno 14 srednjoškolaca iz Srbije boravilo na jednogodišnjem programu razmene u Italiji.

Od 59 stipendija koliko su Intesa Sanpaolo i Fondacija za internacionalnu obrazovnu razmenu „Intercultura“ dodelile ove godine, 12 je uručeno deci zaposlenih, 8 đacima koji su učestvovali u takmičenjima Fondacije, a 30 stipendija je po prvi put pripalo deci klijenata, dok su članice ISP Grupe uručile deci klijenata i zaposlenih 9 stipendija za školovanje i život u Italiji.

„U svetu koji je sve više povezan i multikulturalan, potrebni su nam umovi koji ne poznaju granice. Privredu Italije pogodila je recesija nezapamćenog intenziteta i trajanja, zbog čega mladi danas sve teže pronalaze posao. Iskustvo studiranja u inostranstvu je izuzetna prilika za učenje i apsolutna privilegija. Intesa Sanpaolo nastoji da doprinese internacionalizaciji privrede Italije kao i usavršavanju mladih, i upravo zbog toga ulažemo u „Intercultura“ program stipendija za inostranstvo koje su dostupne ne samo deci zaposlenih u banci, već i sinovima i ćerkama naših klijenata“, izajvio Enriko Kukijani (Enrico Cucchiani), izvršni direktor Intesa Sanpaolo grupacije.

Banca Intesa uses cookies to enhance your browsing experience and displaying personalized content.
For more information, click on Cookie Settings. (PRIVACY POLICY)