• Nema predloga

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zaštitite svoje podatke na internetu

U cilju zaštite vaših podataka, molimo vas da, ukoliko na društvenim mrežama uočite oglase s pozivom da DODATNO ili LAKO ZARADITE, ne postupate prema instrukcijama iz oglasa, ili sa stranica na koje vas oglas odvede, kao i da ne ostavljate svoje podatke i ne uplaćujete novac na račune nepoznatih lica radi obećane zarade, jer su u pitanju lažni oglasi i sajtovi.

Do sada je sistem prevare putem ovih oglasa podrazumevao registraciju unosom broja telefona na onlajn platformi, nakon čega bi mu preko Whatsapp-a, od pošiljaoca sa inostranim brojem telefona (na primer +682), stigla ponuda za početnu zaradu od 500 RSD za lajkovanje sadržaja na YouTube-u.

Zatim bi mu stigao „pristupni kod“ za isplatu novca i link ka čet grupi na Telegram platformi. Nakon toga, u okviru istog četa upoznaje sa novim „misijama“ i zadacima, koje mora da ispuni kako bi ostvario još veću zaradu. Uslov za ostvarenje veće zarade je uplata depozita, koja se obavlja na račune više domaćih banaka.

Uslov za dalju dodatnu, i sve veću zaradu, jeste uplata „depozita“, koja se vrši na razune različitih domaćih banaka. Iz misije u misiju od korisnika se zahtevaju sve veće uplate, kako bi se navodno ostvarila još veća finansijska dobit.

U nekim situacijama, broj računa na koji korisnik treba da obavi uplatu se menja, a iznos povećava, kao uslov da korisniku bude vraćena celokupna suma. Na kraju se to ne dešava, već novac ostaje na računima organizatora ove prevarne aktivnosti.

Preduzeli smo sve aktivnosti i uklonili sajt na kom je prvobitni registracioni link bio dostupan, međutim, molimo vas da ostanete obazrivi, budući da se komunikacija odvija i kroz druge kanale, poput Whatsapp i Telegram aplikacija, a moguće i putem drugih sajtova i mreža.

Takođe, o tome kako da zaštite svoj novac i podatke možete se podsetiti OVDE.

Chat