• Nema predloga

ESG

Environmental

Životna sredina

Social

Društvena zajednica

Governance

Upravljanje

Šta je ESG?

ESG (Environmental, Social and Governance) je skup principa koje kompanije koriste za usklađivanje korporativne politike sa konceptima održivog razvoja u oblastima zaštite životne sredine, društveno odgovornog poslovanja i korporativnog upravljanja.

Svesni smo da kao vodeća Banka na tržištu imamo važnu ulogu u društvenom životu. Zbog toga težimo da svoje poslovanje i svoje strateške ciljeve ostvarujemo implementirajući ESG standarde, nastojimo da pružimo pozitivan doprinos zajednici i životnoj sredini, kao i da unapredimo cirkularnost domaće ekonomije. 
 

Stambeni kredit za mlade

Stambeni kredit za mlade

Za mlade do navršenih 35 godina koji maštaju o svom domu, pripremili smo specijalnu ponudu za stambene kredite, za kupovinu prve nekretnine, kako bi mogli da počnu da planiraju svoju budućnost bez odlaganja. Saznajte više o stambenom kreditu za mlade

Intesa Casa zeleni krediti

Intesa Casa zeleni krediti

Za kupovinu energetski štedljivih stanova, sa energetkim posošem A ili B,  obezbeđeni su specijalni uslovi i niža kamatna stopa. Odaberite stan koji štedi energiju i saznajte više o Intesa Casa zelenim kreditima

 

 

Krediti za unapređenje energetske efikasnosti

Krediti za unapređenje energetske efikasnosti

Uz naše EE kredite investirajte u tehnologije koje štede energiju i ostvarite značajne finansijske uštede u svom domu. Kredit za ulaganje u zelene tehnologije za domaćinstva donosi finansijski podsticaj i do 20% povraćaja investicija.

Senior keš kredit

Senior keš kredit

Senior Keš kredit penzionerima omogućava da dođu do dodatnog novca samo uz ličnu kartu i penzione čekove za poslednja tri meseca, a ukoliko penziju ne primaju preko platnog računa u Banca Intesa, i uz overen obrazac administrativne zabrane. Ovaj gotovinski kredit je sa dužim rokom otplate, fiksnom ratom i bez učešća i žiranata. Obezbeđeno je i životno osiguranje, koje se odnosi na otplatu kredita. 

Mum@Work

Mum@Work

Za sve majke, naše klijentkinje koje primaju zaradu preko platnog računa u Banca Intesa, i imaju decu starosti do 36 meseci, na raspolaganju je specijalna ponuda kojom želimo da im obezbedimo dodatnu ekonomsku podršku u periodu odrastanja i odgoja male dece, kada su finansijske potrebe porodice veće.

Inspiracija


UMETNOST BIRA DA RECIKLIRA

Inspirisani našom Visa Inspire karticom od reciklirane plastike, želeli smo da pokažemo da predmeti koji više nemaju upotrebnu vrednost, mogu imati umetničku vrednost. 

Zato smo u našim ekspoziturama pokrenuli akciju prikupljanja sitnih plastičnih predmeta, koje će naši mladi umetnici pretvoriti u umetnička dela. 

EBRD kredit za mlade privrednike

EBRD kredit za mlade privrednike

Da bismo mladim privrednicima pružili podršku za razvoj biznisa, na osnovu sporazuma sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), koji ima za cilj da promoviše i podrži preduzetništvo mladih, u ponudu smo uveli kredite za mlade do 35 godina za nabavku obrtnih sredstava i za investiciona ulaganja.

 

Osim povoljnijih uslova kreditiranja, mladim privrednicima pružamo podršku u vidu niže naknade po poslovima platnog prometa, povoljnije uslove za prekoračenje po tekućem računu preduzeća i korišćenje BizOnline i BizMobi usluga bez naknade prvih 6 meseci.

Više detalja, kao i reprezentativne primere, možete pogledati OVDE

Kredit za žene u biznisu

Kredit za žene u biznisu

Banca Intesa je prva banka u Srbiji koja je pristupila regionalnom Programu „Žene u biznisu“ koji je kreirala Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) sa ciljem da podrži žensko preduzetništvo u zemljama zapadnog Balkana.

Za preduzetnice smo obezbedili povoljnije uslove kreditiranja, uz niže naknade po poslovima platnog prometa, povoljnije uslove za prekoračenje po tekućem računu preduzeća i korišćenje BizOnline i BizMobi usluga bez naknade prvih 6 meseci.

Više detalja, kao i reprezentativne primere, možete pogledati OVDE

EE Farmer Invest kredit

EE Farmer Invest kredit

Uz naše EE kredite investirajte u tehnologije koje štede energiju i ostvarite značajne finansijske uštede u svom domu. Kredit za ulaganje u zelene tehnologije za domaćinstva donosi finansijski podsticaj i do 20% povraćaja investicija.

Kredit za žene u poljoprivredi

Kredit za žene u poljoprivredi

Budućnost kakvu želimo čine odvažne i jake žene. Da bismo im pružili podršku i mogućnost za razvoj gazdinstva, pripremili smo kredite za obrtna i investiciona sredstva namenjene ženama u poljoprivredi.

Uz specijalne uslove i nižu kamatnu stopu u odnosu na standardnu ponudu i uz jednostavnu i brzu proceduru, odobrena sredstva su na raspolaganju u kratkom roku, uz dodatne benefite.

Kredit za mlade u poljoprivredi

Kredit za mlade u poljoprivredi

Verujemo da je budućnost u rukama mladih, zato uz kredite za obrtna i investiciona sredstva želimo da podržimo poljoprivrednike mlađe od 40 godina i njihove inovativne ideje. 

Procedura je brza i jednostavna, a odobrena sredstva su na raspolaganju u kratkom roku. Omogućeni su i dodatni benefiti, uključujući i ekskluzivne edukativne materijale o digitalnoj poljoprivredi.

Doniraj putem app

 

U okviru svoje mobilne aplikacije digitalnog bankarstva klijentima smo omogućili funkcionalnost Doniraj kroz aplikaciju, putem koje prilikom digitalnog plaćanja mogu da zaokruže iznos plaćanja i razliku doniraju jednoj od humanitarnih, neprofitnih organizacija.

Znajući da zajedno uvek možemo više, pozivamo vas da svojim donacijama nastavite da pomažete organizacije UnicefSOS Dečija sela, Banka hrane BeogradBELhospice.

 

 

ESG – privreda

Cirkularna ekonomija i zeleni krediti

Banca Intesa Beograd, kao članica Grupe Intesa Sanpaolo, pridružila se inicijativi Ujedinjenih nacija Savez za bankarstvo sa neto nultom emisijom (Net-Zero Banking Alliance), čime se obavezala da uskladi svoj portfolio i postigne cilj nulte neto emisije štetnih gasova do 2050. godine. Ovim smo postavili temelj za dugoročne napore u borbi protiv klimatskih promena. 

Svoju strategiju u vidu podrške klijentima u dizajniranju novog privrednog ekosistema vidimo kao važan doprinos i priliku za sve učesnike da se okrenu konceptu održivog razvoja privrede i društva. 

SAZNAJTE VIŠE

S-loan (Održivi kredit)

Kako bismo klijente, koji su spremni da svoje poslovanje u potpunosti usklade sa principima korporativne i društvene odgovornosti, kao i zaštite životne sredine, podržali u toj nameri, u ponudu smo uvrstili i novi kreditni proizvod – „Održivi kredit“ (Sustainable Loan), kroz koji je Banka u mogućnosti da ponudi specijalne uslove finansiranja za pravna lica. 

Proizvod je namenjen klijentima koji su strateški orijentisani prema EGS principima i koji su spremni da se obavežu na neki od kovenanta koji im omogućava povoljnije uslove finansiranja.

Održivi kredit je redovan kredit za obrtna sredstva ili investicije, ročnosti duže od 18 meseci, koji se odobrava klijentima koji su spremni da prihvate obavezu ispunjavanja unapred definisanih ESG kovenanta tokom perioda korišćenja kredita.

Najbolji tim u oblasti održivosti

Banca Intesa je  nagrađena priznanjem „Najbolji tim u oblasti održivosti” na tradicionalnom izboru za izvrsnost u poslovanju u finansijskom sektoru koji organizuje italijanski finansijski časopis Financecommunity. 

Za ovu nagradu, Banca Intesa nominovana je zahvaljujući podršci koju je usmerila na tri projekta u ESG domenu koja su implementirana u Srbiji.

SAZNAJTE VIŠE

banca intesa naš svet esg

NAŠ SVET

Brojne teme koje se tiču ESG objavljuju se u odeljku NAŠ SVET (OUR WORLD).
Chat