• Nema predloga

Devizni poslovi - transakcije sa inostranstvom

Želite da pošaljete ili primite novac, podignete deviznu penziju, naplatite ino-čekove?

Više od 150 ekspozitura širom Srbije i izuzetno razvijena korespondentska mreža u inostranstvu obezbeđuje brzo, sigurno i povoljno obavljanje deviznih poslova.

EUR NET internet menjačnica

EUR NET internet menjačnica

Direktno sa svog mobilnog telefona ili računara možete promeniti evre u dinare ili dinare u evre po povoljnijem EUR Net kursu.

Povoljniji Intesa kurs je na samo jedan klik od vas, ako koristite Banca intesa mobilno ili elektronsko bankarstvo.

EUR Net kurs je dostupan uz Intesa Hit, Hit Plus i Magnifica platni račun. 

Pogledajte u nastavku i ostale prednosti korišćenja EUR Net internet menjačnice:

Ažuriranje kursne liste više pute u toku dana

U želji da vam omogućimo što povoljnije uslove, EUR Net kursna lista se ažurira više puta u toku dana.

Ušteda u vremenu

Ne morate više da trošite vreme poredeći različite kurseve jer vam je naša internet menjačnica uvek na raspolaganju kako biste pronašli bolji kurs na klik od vas.

Transfer novca

Transfer novca

Obezbeđujemo izuzetno brz i siguran bezgotovinski prenos novca, bilo da je reč o deviznim prilivima u korist naših građana ili deviznim plaćanjima prema korisnicima u inostranstvu. Naša najznačajnija prednost jeste dostupnost koju omogućava široka mreža ekspozitura naše banke širom zemlje, kao i izuzetno razvijena korespondentska mreža u inostranstvu.

Na raspolaganju je i mogućnost korišćenja usluge za prijem novčanih srestava iz inostranstva, koja predstavlja najefikasniji i najsigurniji način da vam sredstva budu dostupna po najpovoljnijim uslovima i u najkraćem roku, a instrukcije možete dobiti na svim šalterima Banke ili pozivom našeg kontakt centra. Sredstva iz inostranstva mogu biti isplaćena u valuti u kojoj je novac poslat ili u dinarima, u zavisnosti od Vašeg zahteva, a takođe se možete odlučiti za konverziju u neku drugu valutu. Na ovaj način iz inostranstva možete primiti novčani poklon, pomoć ili priliv po drugom osnovu uz povoljniju proviziju.

Express to Family

Express to Family

Upoznajte Express to Family, uslugu namenjenu italijanskim ili stranim državljanima (fizičkim licima) sa prebivalištem u Italiji, koja omogućava slanje novca članovima porodice, prijateljima i poznanicima u zemlje u kojima posluju banke članice Grupe Intesa Sanpaolo.

Brzo:

U slučaju slanja novca u Srbiju, bezgotovinski prenos novca se izvršava u najvećem broju slučajeva do sledećeg radnog dana** banke po datumu prijema naloga za bezgotovinski prenos od strane banke i isplaćuje korisniku uplatom na račun korisnika fizičkog lica kod Banca Intesa Beograd. Moguće je poslati do 5.000,00 evra po transakciji.

Jednostavno:

Korišćenje ove usluge je jednostavno: potrebno je da se pošiljalac novca obrati najbližoj ekspozituri banke koja pripada Intesa Sanpaolo grupaciji u Italiji. Ako nije vlasnik računa u nekoj od banaka članica Intesa Sanpaolo grupacije u Italiji, u svakom slučaju može da koristi ovu uslugu, izvršavajući gotovinsku transakciju. Primalac novca u Srbiji mora imati otvoren račun u Banca Intesa Beograd.

Povoljno*:

  • Troškovi koje primenjuje banka u Italiji, članica Grupe Intesa Sanpaolo za transfer do 5.000 evra (za plaćanja sa računa): 2,50 evra
  • Troškovi koje primenjuje Banca Intesa Beograd za uplatu na račun vlasnika računa u banci: bez naknade

Za transfer novca putem Express to Family usluge, neophodno je dostaviti banci u Italiji određene podatke u cilju pravilnog izvršenja naloga: ime, prezime i adresu korisnika, odredišnu zemlju, naziv i SWIFT oznaku banke korisnika, IBAN (broj računa) korisnika.

Sve dodatne informacije i uslove o usluzi Express to Family možete pronaći na informativnom listu koji je dostupan u ekspoziturama banaka članica Intesa Sanpaolo grupacije. 

Devizne penzije

Devizne penzije

Svima koji su pravo na penziju ostvarili u inostranstvu obezbeđujemo brzu i sigurnu isplatu penzija. Isplatu deviznih penzija vršimo istog ili narednog dana kada sredstva stignu u našu banku, uz minimalnu proviziju. Penzija se može podići u valuti u kojoj je primljena iz inostranstva ili u dinarima.

Ostali devizni poslovi

Ostali devizni poslovi

Ino-čekovi

Putem široke korespondentske mreže možemo izvršiti naplatu svih vrsta ino-čekova (putničkih, penzionih, bankarskih...) od inostranih izdavaoca uz povoljnu proviziju.

Menjački poslovi

Menjački poslovi obuhvataju otkup i prodaju efektivnog stranog novca bez provizije.

Dodatne informacije

Korišćenjem loro doznaka kao najefikasnijeg i najsigurnijeg instrumenta međunarodnog platnog prometa, sredstva iz inostranstva su vam dostupna po najpovoljnijim uslovima i u najkraćem roku, a instrukcije možete dobiti na svim šalterima Banke ili pozivom našeg Kontakt centra.

 

* Povoljnost usluge „Express to Family˝ je procenjena u odnosu na druge usluge slanja novca u inostranstvo koje nudi Banka Intesa Sanpaolo.

** Dan kada banke pružaju usluge plaćanja u Italiji i Srbiji.

Chat