• Nema predloga

MC2 MasterCard kreditna kartica

Novina u MasterCard ponudi Banca Intesa Beograd je uvođenje chip tehnologije koja obezbeđuje maksimalnu sigurnost elektronskog plaćanja.

Banca Intesa Beograd je pre četiri godine počela sa izdavanjem platnih kartica, a prva kartica koju je Banka izdala, a ujedno je i uvela na domaće tržište, je MasterCard. Za samo četiri godine poslovanja postignuti izvanredni rezultati, tako da naša Banka već duže na tržištu zauzima poziciju lidera u oblasti platnog kartičarstva.

Banca Intesa Beograd je do sada izdala preko 800 000 platnih kartica, od čega 670 000 čine kartice iz MasterCard portfolia. Popularnost koju su MasterCard kartice stekle zahvaljujući aktivnostima naše Banke potvrđuje i činjenica da se više od 90% prometa MasterCard karticama u zemlji obavlja upravo preko Banca Intesa Beograd, čemu doprinosi i najrasprostranjenija, univerzalna  mreža od 10.000 POS terminala koji prihvataju sve kartice kao  i 150 bankomata.

Na konferenciji za novinare su govorili Draginja Đurić, generalni direktor Banca Intesa Beograd, Havijer Perez, predsednik MasterCard Europe, Manuel Alexe, podpredsednik MasterCard Europe i Dejan Tešić, direktor divizije za stanovništvo Banca Intesa Beograd.

Tom prilikom Banca Intesa Beograd je predstavila novi proizvod, MC2 MasterCard kreditna kartica novog, revolucionarnog dizajna. Reč je o kartici koja je izrađena na providnoj plastici sa jednim zaobljenim uglom i koju Banca Intesa Beograd počinje da izdaje prva u regionu Centralne i Istocne Evrope.

Novina u MasterCard ponudi Banca Intesa Beograd je uvođenje chip tehnologije koja obezbeđuje maksimalnu sigurnost  elektronskog plaćanja. Banca Intesa Beograd je prva banka u zemlji koja je uvela najsavremeniju chip tehnologiju MasterCard platnih kartica kojom je omogućila brže transakcije, znatno veću sigurnost jer je falsifikovanje kartice potpuno onemoguceno, kao i jednostavniji način plaćanja. Ova kartica  na sebi nosi chip- mikrokompjuter koji može da se programira za obavljanje  različitih funkcija.

Uvođenje chip tehnologije doprinosi unapređivanju platnih tehnologija u Srbiji i predstavlja veoma  efikasno sredstvo u borbi protiv zloupotreba. Izdavanjem chip kartica Banca Intesa Beograd u Srbiju uvodi vrhunsku tehnologiju. Osnovna funkcija MasterCard chip kartice je funkcija plaćanja, koja je na ovoj platformi obogaćena sigurnosnim i zaštitnim funkcijama čime  je onemogućena zloupotreba kartice, što znači da je nemoguće kopirati ili neovlašćeno koristiti informacije koje se nalaze na čipu. Čip u sebi može da sadrži višestruke aplikacije kao što je sigurna elektronska trgovina, poeni za lojalnost, vaučeri za popuste, karte, polise osiguranja, siguran pristup i identifikaciju podataka. Prednost čip tehnologije je i u činjenici da dozvoljava obavljanje transakcije bez  potrebe za  kontaktiranjem banke koja je karticu izdala radi autorizacije.

Čip tehnologija predstavlja glavnu tehnološku platformu za sigurna plaćanja na Internetu u budućnosti.

Proces apliciranja za MasterCard kartice je pojednostavljen, nisu potrebni depozit, žiranti ni administrativne zabrane, a od dokumenata je potrebna samo lična karta. Ove kartice korisnicima omogućavaju  fleksibilno  plaćanje na rate do 40 dana bez kamate kroz model revolving kredita, pri čemu je minimalna mesečna otplata 5 % od ukupnog zaduženja iz prethodnog meseca. MC2 MasterCard kreditna kartica se može koristiti i u zemlji i u inostranstvu kao dodatna kartica na bilo koju MasterCard kreditnu karticu.

Novina za klijente Banke je da trgovci koji imaju sklopljen ugovor sa Bankom, poput  supermarketa Maxi, Pekabeta i C market, svojim klijentima mogu da ponude i mogućnost odloženog plaćanja na rate od 70 do 100 dana bez kamate. Posebnu povoljnost predstavlja poklon kartica međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja Europ Assistance sa asistencijom na putu koju ambasade prihvataju kao dokaz o zdravstvenom osiguranju potrebnom prilikom izdavanja viza, a koja se besplatno dobija uz svaku MasterCard kreditnu karticu.
 
Kao jedan od glavnih sponzora Svetskog fudbalskog prvenstva, MasterCard je poklonima vezanim za ovu veliku fudbalsku manifestaciju podržao mnoge akcije naše Banke, pa je tako najsrećniji korisnik MasterCard kreditne kartice u okviru Intesa Hit nagradne igre kao glavnu nagradu dobio plaćeni put, smeštaj i ulaznice za dve osobe za sve utakmice naše reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.
 
Ističući značaj saradnje Banca Intesa Beograd i MasterCard-a, Dejan Tešić je na konferenciji prvu MasterCard kreditnu karticu novog, savremenog dizajna uručio predsedniku MasterCard Europe, Havijeru Perezu.

Chat