• Nema predloga

Održan dečji fudbalski kamp pod pokroviteljstvom Banca Intesa

Dečji fudbalski kamp Nacionalnog tima Italije, organizovan uz podršku Banca Intesa, održan je po prvi put u Srbiji od 06. do 10. jula 2015. godine. Više od stotinu dece uzrasta od 7 do 14 godina imalo je priliku da kroz tehničke i kondicione treninge savlada tajne fudbala u radu sa šest istaknutih italijanskih stručnjaka predvođenjih proslavljenim fudbalskim reprezentativcem Italije Salvatoreom Totom Skilaćijem (Salvatore Toto Schillaci).

„Danas smo ovde u Beogradu zahvaljujući podršci Banca Intesa i zato što snažno verujemo u potencijal ove nacije u svetu fudbala. Mladi ljudi koji su pohađali kamp Nacionalnog tima Italije dobili su priliku da unaprede svoje fudbalske veštine sledivši metode najboljeg zvaničnog italijanskog stručnog štaba“, rekao je Skilaći i dodao da će organizatori kampa decu sa posebnim talentima i dalje pažljivo pratiti i ponuditi im mogućnost da svoje sposobnosti pokažu i u Italiji.

Školu fudbala na sportskim terenima Tržnog centra Stadion u Beogradu pohađali su dečaci i devojčice iz svih krajeva Srbije, a njeno održavanje omogućila je Banca Intesa, koja već devet godina daje svoj doprinos realizaciji ovakvih projekata u zemlji.

„Pružanje podrške projektima koji su namenjeni deci i mladima, bilo da je reč o njihovoj edukaciji ili psihofizičkom razvoju, jedna je od glavnih strateških smernica društveno odgovornog delovanja Banca Intesa. Verujemo da sport ne samo da afirmiše pozitivne vrednosti zajedništva, solidarnosti i pripadnosti timu, već i postavlja decu u okruženje u kojem već u najranijem periodu odrastanja mogu da razviju samopouzdanje i steknu važne liderske veštine koje će ih pratiti tokom čitavog života“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Najuspešniji polaznici kampa pozvani su da sa svojim porodicama prisustvuju Danu Nacionalnog kampa Italije, trodnevnom događaju koji će se održati u Firenci na terenima akademije Coverciano. Između ostalog, odabrani igrači moći će da uživaju u treninzima, specijalnim kursevima, obilasku Italijanskog muzeja fudbala, kao i utakmici Serije A.

Chat