• Nema predloga

Banca Intesa uvodi HCE tehnologiju na tržište Srbije

Banca Intesa, u saradnji sa Intesa Sanpaolo Card i Visa, među prvim bankama u svetu, a prva u jugoističnoj Evropi i zemljama CIS-a,na tržište Srbije, uvodi jedinstvenu Wave2Pay uslugu beskontaktnog plaćanja putem mobilnog telefona zasnovanu na HCE (Host Card Emulation) tehnologiji. HCE predstavlja trenutno najsavremeniju platnu tehnologiju na globalnom tržištu koja korisnicima omogućava brzo, efikasno i sigurno plaćanje približavanjem mobilnog uređaja beskontaktnom čitaču.

„Banca Intesa je na tržištu prepoznata kao lider ne samo u pogledu ključnih pokazatelja uspešnosti bankarskog poslovanja, već i na planu korišćenja savremenih tehnologija. Bili smo prva banka u Srbiji koja je pokrenula uslugu mobilnog bankarstva i implementirala beskontaktnu platnu tehnologiju, a sada ćemo našim klijentima omogućiti još jednostavnije i bezbednije plaćanje na bazi moderne HCE arhitekture potvrđujući našu pionirsku ulogu na tržištu i stratešku opredeljenost da ulaganjem u integrisanje najnaprednijih tehnoloških rešenja konstantno pomeramo granice inovativnosti“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Wave2Pay usluga trenutno je u pilot fazi, a do kraja godine će biti dostupna svim klijentima Banca Intesa koji koriste Visa Inspire platne kartice i pametne telefone sa operativnim sistemom Android minimalne verzije 4.4 (KitKat). Paralelno sa uvođenjem HCE tehnologije, Banka će omogućiti i upotrebu platnih stikera kako bi usluga beskontaktnog plaćanja bila na raspolaganju svim klijentima.

„Platne inovacije su jedan od naših glavnih zadataka, pomno pratimo i analiziramo novine i testiramo nove tehnologije, a ako se pokažu kao pogodne, realizujemo projekat i pokrenemo rešenje. U skladu sa tim, bili smo druga kartičarska kompanija u Evropi koje je sprovela HCE pilot projekat sa kompanijom Visa. Ponosni smo što sa Banca Intesa i kompanijom Visa pokrećemo HCE pilot u Srbiji, zahvaljujući kojem će Banca Intesa biti prva banka u regionu koja će ovu uslugu ponuditi svojim klijentima. Ovo je veoma uzbudljiv trenutak za nas, naše partnere i industriju“, rekao je Zdenek Houser, predsednik Upravnog Odbora Intesa Sanpaolo Card.

„Tehnologija beskontaktnog plaćanja razvijena je s namerom da stimuliše elektronska plaćanja na prodajnim mestima na kojima se uglavnom koristi gotovina, a gde su važna brzina i jednostavnost plaćanja. To su recimo supermarketi, benzinske stanice, restorani brze hrane, bioskopi, šoping centri. Iskustvo kompanije Visa sa beskontaktnim karticama pokazuje da kupci cene taj način plaćanja, i stoga nam je veoma drago što učestvujemo u razvoju beskontaktnog plaćanja u Srbiji, posebno kada sarađujemo sa partnerima iz Intesa banke i Intesa Sanpaolo Card”, rekao je Vladimir Đorđević, Visa regionalni menadžer za Jugoistočnu Evropu.

Chat