• Nema predloga

Banca Intesa osvojila priznanje Planeta Biznis

Banca Intesa je dobitnik nagrade Planeta Biznis ekonomskih časopisa Ekonometar i Magazin Biznis za banku koja je u 2014. godini uložila najviše sredstava u razvoj društva i lokalne zajednice.

Banka je tokom 2014. donirala 61,33 miliona dinara zajednici a sredstva su u najvećoj meri upotrebljena za pružanje pomoći građanima ugroženim u poplavama i sanaciju štete u opštinama širom Srbije, ali i za rad socijalnih i zdravstvenih ustanova, podršku realizaciji brojnih kulturnih projekata i inicijativa, razvoj umetnosti, promociju sporta. obrazovanja i naučnoistraživačnog rada.

„U prethodnih deset godina koliko posluje na domaćem tržištu, Banca Intesa je razvijala sopstvene, ali i bila uključena u brojne velike projekte korporativne odgovornosti, koji su sporovođeni u funkciji podrške društvenoj zajednici. Prošle godine su nas, nažalost, zadesile velike poplave, te se naše angažovanje tokom 2014. u domenu korporativne filantropije prvenstveno ogledalo u pružanju pomoći ugroženim građanima, u okviru koga su i naši zaposleni prikupljali sredstva za pogođene porodice i kolege, dok smo širu javnost animirali putem kampanje „Budite deo dobrog dela“ koju smo realizovali sa MasterCard-om. Verujem da ćemo svojim primerom podstaći i druge privredne subjekte u zemlji da se aktivno uključe i pomognu razvoju lokalnih zajednica u okviru kojih posluju.“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Ovo je treća godina za redom da Banca Intesa osvaja Planeta Biznis nagradu za korporativnu filantropiju.

Chat