• Nema predloga

Izgradnju najvećeg tržnog centra na Balkanu kreditiraju banke iz Grupe Intesa

Kompanija Delta M i tri banke iz sastava bankarske grupacije Intesa potpisale su danas ugovor o kreditiranju izgradnje prvog Deltinog shopping mall-a Delta City 67.

Kompanija Delta M i tri banke iz sastava bankarske grupacije Intesa potpisale su danas ugovor o kreditiranju izgradnje prvog Deltinog shopping mall-a Delta City 67.

Kredit u iznosu od 51,78 miliona evra zajednički su obezbedile Banca Intesa Beograd, Privredna banka Zagreb i Všeobecna uverova banka iz Slovačke i to je jedan od najvećih sindiciranih kredita ikada odobrenih u Srbiji.

U poslovnoj zgradi Delta Holdinga ugovor su potpisali generalni direktor Delta M Grupe Ivana Veselinović, Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa ad Beograd,  Silvio Pedrazzi, zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa ad Beograd, Božo Prka, predsednik Uprave Privredne banke Zagreb i Thomas Spurny, predsednik Uprave i CEO Všeobecne Uverove Banke.

Kreditna linija namenjena je izgradnji shopping mall-a Delta City 67 u Bloku 67  u Novom Beogradu. Ovaj shopping mall biće najveći na Balkanu i prostiraće se na 85.000 m2. Imaće u svom sastavu hipermarket, više od 130 radnji, zabavni deo koji uključuje multipleks bioskop sa šest sala, kuglanu, restorane i kafeterije, kao i parking za više od 1.200 vozila.

Delta City 67 biće otvoren u septembru 2007. godine.

Zahvaljujući podršci matične grupacije Intesa, pete po veličini u Evropi, Banca Intesa Beograd je od ove godine u prilici da ponudi dugoročno finansiranje investicionih projekata. Do danas Banka je plasirala 523 miliona evra privrednim subjektima, što je čini jednom od najvećih kreditora privrede Srbije. Među 84.000 klijenata iz segmenta privrede nalaze se vodeća domaća i strana preduzeća koja posluju na našem tržištu.

Chat