• Nema predloga

Banca Intesa dobitnik priznanja Moje Srbije za društvenu odgovornost

Banca Intesa dobila je drugo po redu priznanje „Moj izbor“ za društvenu odgovornost koje dodeljuje neprofitno i nevladino udruženje građana „Moja Srbija“ a Banci je ovaj put uručena nagrada u kategoriji ulaganje u humanitarne projekte.

Stručna komisija priznanja sastavljena od predstavnika uglednih domaćih organizacija i udruženja, nagradila je Banca Intesa za niz humanitarnih aktivnosti realizovanih sa ciljem pružanja pomoći građanima iz područja pogođenih poplavama i sanacije štete, ali i za druge projekte koje je banka sprovela kako bi pomogla ugroženim socijalnim kategorijama u poslednjih godinu dana.

Banca Intesa je na različite načine izdvojila 29,8 miliona dinara za suzbijanje posledica poplava. Banka i kompanija MasterCard realizovale su tokom jula kampanju „Budite deo dobrog dela“ u okviru koje su za svako plaćanje izvršeno Banca Intesa Maestro i MasterCard platnim karticama donirale 10 dinara za pomoć porodicama pogođenim poplavama, a Banca Intesa je, pored toga, pružila podršku Vladi Republike Srbije u borbi sa posledicama poplava kroz novčnanu i materijalnu pomoć. Takođe, stručna komisija nagrade „Moj izbor“ uzela je u obzir i činjenicu da je Banca Intesa u posednjih godinu dana sprovela i tradicionalnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za decu bez roditelja i decu sa posebnim potrebama „Zapakuj poklon, izmami osmeh“, ali i uručila pakete humanitarne pomoći korisnicima klubova za penzionere u Novom Sadu, Kragujevu i Kamenici u novembru 2013.

Chat