• Nema predloga

Humanitarna inicijativa Banca Intesa i kompanije MasterCard

Banca Intesa i MasterCard pokrenule su humanitarnu kampanju pod nazivom „Budite deo dobrog dela“ kako bi na još jedan način dale doprinos saniranju posledica nedavnih razornih poplava. Za svako plaćanje Banca Intesa Maestro i MasterCard platnim karticama u zemlji i inostranstvu do 31. jula ove godine, Banka i MasterCard će donirati 10 dinara kao pomoć porodicama ugroženim poplavama. Na osnovu prosečnog broja transakcija napravljenih ovim karticama u prethodnom periodu procena je da će ukupan iznos finansijske pomoći Banca Intesa i kompanije MasterCard premašiti 10 miliona dinara.

„Korisnici Banca Intesa Maestro i MasterCard platnih kartica u proseku izvrše oko milion plaćanja u toku jednog meseca. Nadamo se da će za vreme trajanja ove akcije, kada njihove transakcije imaju i dodatnu, humanitarnu vrednost, građani češće posezati za platnim karticama umesto za novcem u gotovom i time nam pomoći da dostignemo ili čak premašimo očekivani iznos donacije. Saradnja Banca Intesa i MasterCard je poslednja u nizu inicijativa koje sprovodimo kako bismo pokazali razumevanje i solidarnost prema građanima sa poplavljenih područja.“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora Banca Intesa i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

Banca Intesa do sada je donirala ukupno 15,5 miliona dinara kako bi pomogla građanima opština pogođenih poplavama i doprinela saniranju posledica koje su ostavile za sobom. Pored oslobađanja provizije za donacije na posebno otvorene humanitarne račune za ove svrhe, banka je pripremila i poseban set olakšica za sve klijente iz opština pogođenih poplavama, bilo da je reč o fizičkim ili pravnim licima.

„Solidarnost koju jedni drugima pružamo u teškim situacijama je od presudnog značaja za oporavak i verujemo da inicijative koje podstiču duh solidarnosti imaju neprocenjivu vrednost. Kao kompaniji koja dugi niz godina posluje u Srbiji, izuzetno nam je važno da na svaki mogući način pomognemo. I upravo sa tim ciljem, sa našim dugogodišnjim partnerom Banca Intesa pokrenuli smo akciju kojom će građani prilikom obavljanja svakodnevnih plaćanja svojim karticama ujedno činiti dobro za svoje sunarodnike kojima je pomoć neophodna.“ izjavio je Artur Turemka, generalni direktor za balkanski region u kompaniji MasterCard, Povodom humanitarne kampanje u partnerstvu sa Banca Intesa.

Kako bi pomogla u sanaciji posledica poplava na Balkanu, kompanija MasterCard je donirala približno 11,6 miliona dinara finansijske pomoći Crvenom Krstu za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Pored toga, kompanija MasterCard je omogućila i svojim zaposlenima da učestvuju u pomoći sanacije poplava na Balkanu, kroz interni program pod nazivom „podjednake donacije“ u okviru kog, za svaku donaciju u iznosu od 25 dolara ili više, kompanija donira Crvenom Krstu isti iznos i time duplira donaciju svojih zaposlenih.

Chat