• Nema predloga

Winter party

Banca Intesa Beograd obeležila je prvu godinu uspešnog poslovanja u okviru najveće italijanske bankarske grupacije Intesa...

Veče sa prijateljima

Banca Intesa Beograd obeležila je prvu godinu uspešnog poslovanja u okviru najveće italijanske bankarske grupacije Intesa, zabavom pod nazivom Winter party, u znaku prvog snega i prvog dana zime.

Tom prilikom Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Beograd, zahvalilia se svim poslovnim partnerima i prijateljima banke koji su doprineli da ona postane jedna od vodećih u Srbiji i podsetila da se, osim po izvanrednim poslovnim rezultatima, lideri prepoznaju po tome što su uvek korak ispred drugih, a Banca Intesa je u 2006. prednjačila u uvođenju novih usluga.

Da sa Bankom Intesa nikada nije bilo zime, potvrdili su i preliminarni podaci o rezultatima poslovanja u prvih jedanaest meseci ove godine. Sa bilansnom sumom od preko 1,5 milijardi evra, Banka Intesa je druga po veličini u Srbiji. U prvih 11 meseci plasmani privredi uvećani su za 30 odsto, a plasmani stanovništvu za 50 odsto. Bilansna suma uvećana je za 55 odsto, što je, u uslovima sve veće konkurencije, veoma respektabilan rast. Ovu godinu obeležio je i dinamičan rast štednje stanovništva od 50 odsto, pa je krajem novembra ukupna štednja stanovništva u Banci Intesa premašila 410 miliona evra.

Sa ambicijama da bude vodeća banka u poslovanju sa stanovništvom do 2008. godine, Banka Intesa će nastojati da maksimalno iskoristi potencijal svoje bogate ponude bankarskih proizvoda, oslanjajući se na visok kvalitet usluge, profesionalan tim i razvijenu poslovnu mrežu od 160 ekspozitura u preko 100 gradova, kao i na snažnu podršku matične bankarske grupacije – Intesa Sanpaolo. 

Za narednu godinu najavljeno je i moguće topljenje kamatnih stopa, bez obzira na restriktivnu monetarnu politiku i nepromenjeni kreditni rejting zemlje.

Chat