• Nema predloga

Održan 20. Beogradski Banca Intesa maraton

Beogradski Banca Intesa maraton, koji imao je svoje 20. jubilarno poglavlje na ulicama Beograda, u subotu, 21. aprila, obeležila je pobeda naše atletičarke, Olivere Jevtić...

Beogradski Banca Intesa maraton, koji imao je svoje 20. jubilarno pogalvlje na ulicama Beograda, u subotu, 21. aprila, obeležila je pobeda naše atletičarke, Olivere Jevtić i izuzetno veliki broj učesnika, naročito u Trci zadovoljstva, za koju se procenjuje da je bila najmasovnija do sada.

Olivera Jevtić je posle četiri trijumfa u polumaratonu svoj 11. maraton u karijeri posvetila Beograđanima i Beogradu i samo zbog njih i uz njihovu podršku stigla je do cilja, uprkos povredi i jakim bolovima koje je imala.
U muškoj kategoriji pobedu je odneo Kenijac, Džon Maluni, pretrčavši 42 km dugu stazu za 2 sata i 11 minuta i 52 sekunde i postigavši drugi rezultat na beogradskoj stazi u ovih 20 godina.

Trka zadovoljstva, jedna od najmasovnijih poslednjih godina bila je prava podrška Beograđana maratonu, okupvši, prema procenama oko 25.000 rekreativnih maratonaca. Banca Intesa je u blizini zone cilja promovisala Porodični trofej, omogućivši učesnicima Maratona da se fotografišu kraj foto pano Porodični trofej.

Doprinos dobroj atmosferi dali su i promoteri ovogodišnjeg maratona, svetki rekorderi u skoku u dalj, Bob Bimon i Majk Pauel, a lepe slike  iz našeg glavnog grada ponovo su obišle svet posredstvom Eurosporta, CNN-a, BBC-a i drugih inostranih TV kuća.

Chat