• Nema predloga

Draginji Đurić Orden za zasluge Republike Italije

Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, dobitnica je Ordena zahvalnosti za zasluge Republike Italije (Commendatore dell'Ordine al Merito della Repubblica Italiana), koji se dodeljuje istaknutim pojedincima za doprinos u sferi ekonomije, javnih, društvenih, filantropskih i humanitarnih aktivnosti, književnosti i umetnosti.

Predsednik Republike Italije Đorđo Napolitano dodelio je Orden za zasluge Draginji Đurić zbog njenog predanog i uspešnog zalaganja u cilju promovisanja odnosa između dve zemlje.

Ovo važno priznanje prepoznaje njen rad u svojstvu kopredsednika Srpsko-italijanskog poslovnog saveta, podršku kulturnim manifestacijama, humanitarnim i društevnim inicijativa koje je promovisala Ambasada Italije, kao i delovanje na čelu Banca Intesa, zahvaljujući kojem je banka zauzela poziciju apsolutnog lidera na finansijskom tržištu Srbije.

Orden za zasluge Draginji Đurić uručio je Ambasador Republike Italije u Srbiji Armando Varikio.

Draginja Đurić se zahvalila italijanskim zvaničnicima na ovom izuzetnom priznanju, saradnicima Intesa Sanpaolo na podršci matične bankarske grupacije Banca Intesa, kao i svim poslovnim partnerima i klijentima koji su doprineli uspehu banke i njenoj vodećoj poziciji na domaćem tržištu.

“Ovo priznanje će mi biti snažna motivacija da nastavim da promovišem vrednosti italijanske poslovne kulture u Srbiji i unapređenje ekonomske saradnje srpskih kompanija sa italijanskim, ali i da ostanem aktivno uključena u dalji razvoj i jačanje svih aspekata odnosa između naše dve zemlje”, izjavila je Draginja Đurić.

Chat