• Nema predloga

Enriko Kukiani na čelu ISP grupacije

Upravni odbor bankarske grupacije Intesa Sanpaolo juče je imenovao Enrika Tomasa Kukianija (Enrico Tommaso Cucchiani) za novog izvršnog i generalnog direktora grupe. Kukiani će preuzeti novu poziciju 22. decembra, 2011. godine, na kojoj će zameniti Korada Paseru (Corrado Passera), koji je prošle nedelje imenovan za ministra ekonomskog razvoja, infrastrukture i transporta u novoj Vladi Republike Italije.

Kukiani na novu funkciju dolazi sa pozicije člana upravnog odbora osiguravajuće kompanije Allianz. Započeo je bankarsku karijeru 1977. godine u Continental Illinois National Bank and Trust u Čikagu, a nakon rada u konsultantskoj kući McKinsey & Co., između ostalih obavljao i funkcije generalnog direktora Gucci Group i kompanije za osiguranje Lloyd Adriatico.

Intesa Sanpaolo je jedna od vodećih banaka evrozone i najsnažnija bankarska grupacija u Italiji u svim segmentima poslovanja. Grupacija u Italiji posluje kroz mrežu od 5.600 ekspozitura i uslužuje 10,8 miliona klijenata. Internacionalno poslovanje Intesa Sanpaolo posebno je usredsređeno na zemlje centralne i istočne Evrope i mediteranskog basena, gde kroz mrežu univerzalnih banaka sa više od 1.700 ekspozitura uslužuje 8,3 miliona klijenata.

Chat