• Nema predloga

Enriko Kukiani na čelu ISP grupacije

Upravni odbor bankarske grupacije Intesa Sanpaolo juče je imenovao Enrika Tomasa Kukianija (Enrico Tommaso Cucchiani) za novog izvršnog i generalnog direktora grupe. Kukiani će preuzeti novu poziciju 22. decembra, 2011. godine, na kojoj će zameniti Korada Paseru (Corrado Passera), koji je prošle nedelje imenovan za ministra ekonomskog razvoja, infrastrukture i transporta u novoj Vladi Republike Italije.

Kukiani na novu funkciju dolazi sa pozicije člana upravnog odbora osiguravajuće kompanije Allianz. Započeo je bankarsku karijeru 1977. godine u Continental Illinois National Bank and Trust u Čikagu, a nakon rada u konsultantskoj kući McKinsey & Co., između ostalih obavljao i funkcije generalnog direktora Gucci Group i kompanije za osiguranje Lloyd Adriatico.

Intesa Sanpaolo je jedna od vodećih banaka evrozone i najsnažnija bankarska grupacija u Italiji u svim segmentima poslovanja. Grupacija u Italiji posluje kroz mrežu od 5.600 ekspozitura i uslužuje 10,8 miliona klijenata. Internacionalno poslovanje Intesa Sanpaolo posebno je usredsređeno na zemlje centralne i istočne Evrope i mediteranskog basena, gde kroz mrežu univerzalnih banaka sa više od 1.700 ekspozitura uslužuje 8,3 miliona klijenata.

Banca Intesa koristi „kolačiće“ kako bi vam obezbedila što kvalitetnije korisničko iskustvo prilikom pretraživanja sajta, kao i prikazivanja personalizovanog sadražaja.
Za više informacija kliknite na Postavka kolačića. (POLITIKA PRIVATNOSTI)