• Nema predloga

Poslovni savet Srbije i Italije

Na osnivačkoj sednici Poslovnog saveta Srbije i Italije (Serbian-Italian Business Council) održanoj u Rimu, za kopredsednika Saveta sa italijanske strane imenovan je Guidalberto Guidi, predsednik italijanske Konfederacije elektro-tehničke industrije i industrije elektronike Confindustria Anie, dok će funkciju kopredsednika sa srpske strane obavljati Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banke Intesa Beograd.

„Osnovna misija Poslovnog saveta biće učvršćivanje i dalje razvoj ekonomskih odnosa između Srbije i Italije. Svojim delovanjem nastojaćemo da unapredimo međusobnu saradnju među kompanijama, koje već posluju u Srbiji, ali i da privučemo nove investitore kako iz Italije, takoi iz zemalja u okruženju gde italijanske komapnije imaju izraženo prisustvo“, izjavila je Draginja Đurić.

Osnivanje Poslovnog saveta Srbije i Italije inicirano je pre nešto više od godinu dana od strane Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije i italijanskog Ministarstva za ekonomski razvoj. Cilj saveta je unapređenje i razvoj ekonomskih odnosa, kao i unapređenje komercijalne, industrijske i kulturne razmene između Srbije i Italije. Istaknuti poslovni ljudi iz dve zemlje radiće na uspostavljanju čvršće saradnje među privatnim sektorima, sa posebnim fokusom na oblastiod strateškog značaja za ekonomski razvoj u okviru kojih će biti razvijani projekti saradnje.

„Srpsko tržište je veoma značajno i perspektivno za kompanije iz Italije koje su spremne da investiraju u inostranstvu - rekao je Guidi – a u prilog tome govori i činjenica da je Italija treći trgovinski partner Srbije i da u Srbiji već radi više od 200 italijanskih preduzeća“.

Chat