• Nema predloga

Kredit za osiguravanje poljoprivrednih gazdinstava

Banca Intesa je u saradnji sa osiguravajućom kućom Delta Generali razvila nove kreditne modele kako bi registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima omogućila jednostavnije finansiranje polisa osiguranja na useve, plodove ili životinje. Krediti za polise osiguranja u poljoprivredi odobravaju se u iznosu od 30.000 dinara do 500.000 dinara, bez devizne klazule, sa rokovima otplate od 3, 6, 9 ili 12 meseci. Korisnici kredita oslobođeni su plaćanja naknade za obradu kreditnog zahteva.

Specifičnu pogodnost za ovakav način plaćanja premije osiguranja predstavlja popust od 10 odsto koji odobrava Delta Generali Osiguranja, kao i poklon osiguranje od nezgode za sve članove registrovanog poljoprivrednog gazdinstva. Takođe, godinama unazad, plaćanjem premije osiguranja poljoprivrede, registrovana poljoprivredna gazdinstva su sticala pravo na njenu subvenciju od strane Republike Srbije od 40%, što se očekuje i u 2011. godini. Plaćanjem premije osiguranja kreditom Banca Intese, nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva će odmah steći pravo na subvenciju.

„Banca Intesa na ovaj način nastavlja da kontinuirano pruža podršku jednom od najvitalnijih delova srpske privrede, samim nosiocima registovanih gazdinstava dajući im mogućnost da se rasterećeno fokusiraju na primarnu delatnost, bez bojazni za produkte svoga rada. Takođe, svako kreditiranje subjekata iz segmenta malog biznisa predstavlja neophodnu asistenciju u vremenu kada se i kompanije sa znatno većim obimom poslovanja suočavaju sa problemima likvidnosti i nemogućnošću značajnijeg investiranja u dalje unapređenje poslovnih aktivnosti“, izjavio je Predrag Milenović, direktor Sektora za upravljanje prodajom malom biznisu Banca Intesa.

Chat