• Nema predloga

Intesa Sanpaolo među 50 najsigurnijih banaka

Intesa Sanpaolo je među 50 najsigurnijih banaka na svetu prema listi koju je sastavio poznati finansijski magazin Global Finance. Analitičari ovog časopisa ističu da su dužnička kriza u Evropi i obnovljena neizvesnost u pogledu globalne ekonomske budućnosti ponovo postavili bezbednost banaka u centar pažnje. Lista od 50 najsigurnijih banaka u svetu za 2010. godinu sastavljena je na osnovu poređenja dugoročnih kreditnih rejtinga i ukupne aktive u konkurenciji 500 najvećih banaka širom sveta. Osim toga, uzeti su u obzir i podaci o rejtingu Moody'sa, Standard & Poor'sa i Fitcha, kao i uporedna analiza dugoročnih kreditnih rejtinga.

Global Finance objavljuje svoju listu najsigurnijih svetskih banaka već 19 godina i ovo rangiranje se smatra pouzdanim kreditnim standardom za ceo finansijski svet.

"Na listi su se našle banke koje su ojačale svoju likvidnost, kao i kvalitet i kvantitet kapitala ", rekao je izdavač Global Finance časopisa, Džozef D. Điaraputo. Ovo ekskluzivno istraživanje će biti objavljeno u oktobarskom broju magazina Global Finance.

Chat