• Nema predloga

Unapređena ponuda investicionih kredita za preduzetnike

Potražnja preduzetnika za investicionim kreditima je u prvom kvartalu 2010. za 15 odsto veća u odnosu na isti period prethodne godine, što ukazuje na postepenu normalizaciju tržišnih prilika. Sledeći trendove na tržištu i osluškujući potrebe klijenata, Banca Intesa je uvela nove modele i unapredila postojeću ponudu kredita za investicije. Banka je snizila kamatne stope na kredite iz sopstvenog portfelja, potpisala ugovor sa Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE) i time obezbedila nove izvore finansiranja, ali i nastavila sa aktivnim učešćem u državnom programu subvencionisanog kreditiranja.

Investicioni krediti Banca Intesa namenjeni su finansiranju razvoja, investicionih projekata ili refinansiranju drugih kredita ili obaveza, nabavci trajnih obrtnih sredstava. Takođe, na ovaj način moguće je finansirati kupovinu ili renoviranje poslovnog prostora, nabavku opreme, proširenje kapaciteta, kao i za obezbeđivanje osnovnih ili trajnih obrtnih sredstava. U zavisnosti od modela i namene, investicioni krediti odobravaju se u iznosu i do 500.000 evra, sa rokom otplate i do 10 godina i efektivnom kamatnom stopmom od 5,24 odsto.

Banca Intesa ukazalo je poverenje oko 80.000 klijenata iz segmenta malih i srednjih preduzeća i malog biznisa, kojima je tokom 2009. godine plasirano 1,1 milijardu evra, od čega je 225 miliona evra bilo sa subvencionisanim kamatnim stopama. Banka je i u ovoj godini nastavila da podražava ovaj strateški veoma bitan segment privrede sa oko 200 miliona evra ukupno realizovanih u prva četiri meseca 2010. godine.

Chat