• Nema predloga

Banca Intesa i AC Milan po treći put organizuju Milan Junior Camp

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Banca Intesa i fudbalskog kluba AC Milan, kao i velikom uspehu prethodna dva Milan Junior Campa u u Beogradu, oko 250 mališana uzrasta od 7 do 16 godina, će i ove godine imati priliku da besplatno upoznaju tajne »najvažnije sporedne stvari na svetu« učeći od renomiranih trenera AC Milana.

Besplatna škola fudbala za buduće asove

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Banca Intesa i fudbalskog kluba AC Milan, kao i velikom uspehu prethodna dva Milan Junior Campa u u Beogradu, oko 250 mališana uzrasta od 7 do 16 godina, će i ove godine imati priliku da besplatno upoznaju tajne »najvažnije sporedne stvari na svetu« učeći od renomiranih trenera AC Milana. Treći po redu Milan Junior Camp održaće se u Novom Sadu u periodu od 30. juna do 3. jula i Nišu 5. jula, a zahvaljujući donaciji Banca Intesa, Pepsija i Imleka učešće u Kampu je po prvi put potpuno besplatno. Kako je najavaljeno na konferencijji za medije održanoj u bašti restorana »Jevrem«, prijavljivanje zainteresovanih mališana će se vršiti isključivo na web sajtu Banca Intesa www.bancaintesabeograd.com od 20. maja do 15. juna.

Silvio Pedrazzi, potpredsednik IO Banca Intesa istakao je da je organizacija Milan Junior Campa 2008 po treći put u Srbiji na inicijativu Banca Intesa još jedan dokaz opredeljenosti Banca Intesa da pomaže razvoj i popularizaciju sporta kao i zdravog načina života medju mladima.
»Iz tog razloga, Banca Intesa se potrudila da mladi talentovani fudbaleri iz Srbije imaju priliku da se prijave za besplatne vaučere za učešće u kampu i na taj način upoznaju filozofiju i metode rada jednog od najvećih i najtrofejnijih evropskih i svetskih  fudbalskih klubova«, naglasio je Pedrazzi.
On je podsetio i da Banca Intesa nastoji da doprinese rešavanju ključnih problema u oblastima vezanim za razvoj, sigurnost i zdravstenu zaštitu mladih i u tom kontekstu od 2003. godine pruža podršku radu humanitarne organizacije »Naša Srbija«. I ove godine Banca Intesa je omogućila da 20 dečaka koji su u prethodnim ratovima ostali bez jednog ili oba roditelja jedan dan provedu sa ostalim dečacima u kampu.

Specijalni gost Banca Intesa bio je Franco Baresi, najuspešniji igrač u istoriji kluba, o čemu svedoči i podatak da je broj 6, koji je Baresi nosio na dresu zauvek povučen iz upotrebe nakon prestanka njegove igračke karijere. Baresi danas trenira juniorsku ekipu AC Milana i ujedno promoviše aktivnosti kluba uspemene ka mladim naraštajima: Milan Junior Camp i Milan Park.

Chat