• Nema predloga

INOSTRANO PRIZNANJE Banca Intesa Beograd

Banca Intesa Beograd je dobila značajno inostrano priznanje za svoje izuzetne poslovne aktivnosti na domaćem tržišu.

Prestižni  finansijski magazin  Financial Times Group Magazine The Banker, proglasio je Banca Intesa Beograd bankom godine u Srbiji i Crnoj Gori, rukovodeći se izvanrednim finansijskim rezultatima ostvarenim u 2003/2004 godini. Priznanje je uručeno generalnom direktoru  Banca Intesa Beograd, Draginji Đurić, 7 septembra na svečanosti u Londonu.
Tim povodom Draginja Đurić je izjavila: „Tajna  poslovnih rezultata i vodeće pozicije Banca Intesa Beograd ne samo na domaćem tržištu već i u širem regionu  je raznovrsna, moderna bankarska ponuda, namenjena  privredi i stanovništvu, uz poslovanje po savremenim svetskim  standardima. Izuzetno razvijen informacioni sistem, kao i druge tehničke, kadrovske i organizacione prednosti su omogućile da i u novim poslovima poput platnog prometa, Banka postane vodeća. Stalna posvećenost kadrovima i klijentima, konstantan napredak, odlično poznavanje tržišta, insistiranje na kvalitetu usluga i konstantna unapređenja su, takođe, ono što izdvaja Banku a to potvrđuje i  značajan porast broja klijenata. Značajan uticaj  ima i odlična tržišna pozicioniranost, uz razvijenu poslovnu mrežu  i veliki broj korespondentskih banaka širom sveta.»
Ovo izuzetno cenjeno priznanje u bankarskim krugovima promoviše našu zemlju na najbolji mogući način u inostranstvu i čini Banca Intesa Beograd prepoznatljivom u svetu biznisa. Tim pre što priznanje dolazi od najcenjenijih autoriteta u svetu bankarstva, kao što je The Banker, u izuzetno jakoj konkurenciji. 
Ovo je drugo međunarodno priznanje koje je Banca Intesa Beograd dobila ove godine. Pre 3 meseca, podsećamo, i  finansijski magazin "Finance Central Europe", analizirajući  poslovanje 100 banaka iz  regiona jugoistočne Evrope, takođe je ocenio Banca Intesa Beograd u 2004 kao najbolju banku srednje veličine u jugoistočnoj Evropi, zatim u SCG, najbolju banku u SCG po visini ostvarene dobiti i po stopi prinosa na kapital. Generalni direktor Banca Intesa Beograd, Draginja Đurić proglašena je bankarom godine u SCG.

Chat