• Nema predloga

Banca Intesa dobila priznanje za najbolji volonterski program u 2015

Forum za odgovorno poslovanje dodelio je Banca Intesa priznanje za korporativno volontiranje 2015 u kategoriji „Najbolji volonterski program“. Nagrada, koja prepoznaje kvalitet i rezultate programa korporativnog volonterstva „Intesa od srca“, uručena je banci na šestoj godišnjoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju u Beogradu.

Banca Intesa pokrenula je program „Intesa od srca“ 2013. godine u želji da promoviše vrednosti korporativnog volontirstva i objedini sve svoje aktivnosti u ovom segmentu korporativne društvene odgovornosti. Ovaj koordinisani programski pristup uključuje volonterske projekte i aktivnosti koje banka sprovodi samostalno, kao i inicijative koje realizuje u partnerstvu sa organizacijama civilnog društva, a u okviru njega zaposleni Banca Intesa do sada su zajednici poklonili više od 8.000 volonterskih sati.

U sklopu programa „Intesa od srca“ Banca Intesa organizuje godišnju akciju „Zapakuj poklon, izmami osmeh”, u okviru koje zaposleni pripremaju novogodišnje paketiće za decu bez roditeljskog staranja i mlade sa posebnim potrebama, učestvuje u volonterskoj akciji „Naš Beograd” u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje, ali i organizuje individualno volontiranje svojih zaposlenih. Program takođe uključuje i volonterske akcije kojima banka odgovara na aktuelne probleme društva, a od 2015. godine i mesec volonterstva tokom kojeg zaposleni u sva četiri regionalna centra banke svoje vreme, energiju i dobro raspoloženje stavljaju na raspolaganje zajednici pružajući pomoć onima kojima je potrebna.

Pored nagrade za korporativno volontiranje, Banca Intesa je ponela i priznanje Foruma za odgovorno poslovanje za doprinos razvoju nefinansijskog izveštavanja u Srbiji i uvođenje međunarodno priznate metodologije za izveštavanje o održivosti – GRI (Global Reporting Initiative) u skladu sa kojom izveštava od 2012. godine.

Forum za odgovorno poslovanje, osnovan 2008. godine, predstavlja udruženje kompanija u Srbiji koje svojim radom podstiču jačanje korporativne društvene odgovornosti i pomažu razvoj zajednice. Nagrada za korporativno volontiranje uspostavljena je 2011. godine i omogućava da se najbolje prakse društvenog angažovanja zaposlenih promovišu u javnosti. Od 2012. godine nagrada se dodeljuje na nacionalnom nivou u kategorijama: Najbolji volonterski program, Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, Razvoj zaposlenih, Merenje rezultata i Inovacija.

Chat