• Nema predloga

Projekat Intesa Farmer predstavljen na EXPO Milano

Banca Intesa predstavila je danas projekat podrške razvoju poljoprivrede Intesa Farmer na paviljonu Srbije u okviru svetske izložbe EXPO Milano 2015. Intesa Farmer, godišnji izbor za najbolje poljoprivredne proizvođače u oblasti ratarstva, povrtarstva, voćarstva i stočarstva, pokrenut je 2013. godine sa ciljem da promoviše važnu ulogu koju agrarni sektor ima u privrednom razvoju Srbije, kao i da isticanjem najuspešnijih poljoprivrednika doprinese daljem napretku i jačanju konkurentnosti srpskog agrara.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da u saradnji sa Generalnim komesarijatom Republike Srbije za EXPO projekat Intesa Farmer približimo svetskoj javnosti i na ovaj način pružimo dodatni doprinos promociji srpske prehrambene i agro industrije na globalnom planu. Kao članica grupe Intesa Sanpaolo, zvaničnog globalnog partnera EXPO Milano 2015, pobednike ovogodišnjeg konkursa Intesa Farmer nagradili smo i posetom svetskoj izložbi i omogućili im da se predstave posetiocima, ali i da se upoznaju sa tehnološkim inovacijama u proizvodnji hrane, kao i da obilaskom italijanskih poljoprivrednih gazdinstava steknu nova znanja koja će im pomoći da poboljšaju sopstvene proizvodne rezultate“, izjavio je Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih gazdinstava Banca Intesa.

Predstavljanje projekta Intesa Farmer predstavlja nastavak aktivnosti kojima Banca Intesa želi da pomogne promovisanje srpske poljoprivrede i industrije hrane u sklopu svetske izložbe EXPO Milano 2015. U prisustvu visokih zvaničnika vlada i diplomatskih predstavništava Srbije i Italije, kao i predstavnika privrednih udruženja i preduzeća dve zemlje, banka je u junu organizovala poslovni forum u Milanu kako bi podstakla jačanje bilateralnih ekonomskih veza korišćenjem potencijala prehrambene industrije i agrara, ali i omogućila srpskim kompanijama da uspostave poslovne kontakte sa preduzecima u Italiji.

„Tokom šest meseci trajanja svetske izložbe EXPO Milano 2015, paviljon Republike Srbije posetilo je više od 600.000 posetilaca, a pritom smo i jedan od paviljona koji je organizovao najveći broj događaja na Bio-mediteranskom klasteru i na najbolji način predstavio potencijale u svim sektorima privrede, posebno u agro sektoru i prerađivačkoj industriji. U prilog tome govori i poseta delegacije Banca Intesa na samom završetku manifestacije, gde je predstavljen projekat Intesa Farmer i njegovi ovogodišnji pobednici. Ukupno posmatrano, na paviljonu naše zemlje se od maja predstavilo više od 500 srpskih kompanija i prikazano je oko 100 srpskih proizvoda“, izjavio je Žarko Malinović, Generalni komesar Republike Srbije za EXPO Milano 2015.

Chat