• Nema predloga

Banca Intesa počela da izdaje prve donatorske kartice u zemlji

Banca Intesa je u saradnji sa Fondom Paraolimpijskog Komiteta Srbije i Visa International počela da izdaje prve donatorske kartice u Srbiji koje su kreirane i ponuđene tržištu u cilju pružanja doprinosa razvoju paraolimpijskog sporta u zemlji i poboljšanja položaja naših vrhunskih sportista sa invaliditetom.

Banca Intesa je u saradnji sa Fondom Paraolimpijskog Komiteta Srbije i Visa International počela da izdaje prve donatorske kartice u Srbiji koje su kreirane i ponuđene tržištu u cilju pružanja doprinosa razvoju paraolimpijskog sporta u zemlji i poboljšanja položaja naših vrhunskih sportista sa invaliditetom. Kartice su namenjene sportistima, navijačima, članovima i prijateljima Paraolimpijskog Komiteta Srbije, kao i svim drugim fizičkim i pravnim licima koji putem korišćenja donatorskih kartica žele da daju svoj humani doprinos.

Banca Intesa će kao donator ovog projekta, 30% ukupno ostvarenih prihoda od mesečnih članarina kao i 0,45% od svake transakcije kupovine ostvarene Visa Classic paraolimpijskom kreditnom karticom u zemlji i inostranstvu uplaćivati na račun Fonda Paraolimpijskog komiteta Srbije. Novac prikupljen na taj način Fond će koristiti za finansiranje naših vrhunskih sportista sa invaliditetom. Korisnici Banca Intesa Visa Classic Paralympic kreditne kartice mogu postati svi građani, bez obzira da li su klijenti Banca Intesa ili ne. Procedura je brza i jednostavna i ne zahteva depozit i žirante, a zahtev za izdavanje može se podneti u bilo kojoj od 220 ekspozitura Banke. Prilikom aktiviranja Visa Classic ili Electron paraolimpijske kartice svaki korisnik će biti u mogućnosti da odredi iznos mesečne donacije Fondu koje će Banka realizovati putem trajnog naloga. Banca Intesa i Fond Paraolimpijskog komiteta Srbije obezbedili su i dodatne pogodnosti u vidu posebnih popusta na velikom broju prodajnih mesta koja su se priključila ovoj inicijativi. Sredstva se Fondu Paraolimpijskog Komiteta mogu donirati i putem jednokratne uplate u bilo kojoj od 220 ekspozitura Banca Intesa širom zemlje.

Dejan Tešić, član IO i direktor Divizije za poslovanje sa stanovništvom i malim biznisom Banca Intesa je na konferenciji za medije povodom svečanog potpisivanja Ugovora o saradnji izrazio verovanje da je Banca Intesa pokretanjem prve donatorske kartice u Srbiji stvorila stabilan, nezavistan i finansijski snažan mehanizam koji će dugoročno doprinositi poboljšanju položaja sportista sa invaliditetom i podsticati razvoj paraolimpijskog sporta u zemlji.
„Banca Intesa Visa Paraolympic kartice su pravi primer naše politike delovanja u društvenoj sferi: primena inovativnih rešenja kroz partnerstvo sa institucijama koje neguju iste vrednosti kao i mi, ali i hiljadama građana koji imaju mogućnosti i osećaju potrebu da svojim izborom i ponašanjem u sferi potrošnje doprinesu poboljšanju statusa ugroženih kategorija stanovnštva. Banca Intesa je sledeći vrednosti i principe poslovanja svoje matične grupacije Intesa Sanpaolo, uvek spremna da svoje resurse stavi u funkciju opšteg društvenog razvoja, bilo da je u pitanju pomoć ugroženim kategorijama, bilo da se radi o doprinosu razvoju sporta, umetnosti, nauke ili obrazovanja.“, dodao je Tešić.

Chat