• Nema predloga

Banca Intesa je najbolja banka u Srbiji i u 2023.

Na jubilarnom 30. godišnjem izboru za nagrade koje dodeljuje najuspešnijim bankama, renomirani finansijski magazin Global Finance proglasio je Banca Intesa, članicu Intesa Sanpaolo Grupe, ,,Najboljom bankom u Srbiji’’.

,,Veoma sam ponosan što priznanje za najbolju banku u Srbiji, koje nam po osmi put dodeljuje međunarodni finansijski časopis Global Finance, dolazi kao potvrda tržišnog liderstva koje smo očuvali i u godini koju su pratile složene, globalne geopolitičke i makroekonomske okolnosti, kao i nastavak snažne konsolidacije na domaćem bankarskom tržištu. Oslanjajući se na visokootporan poslovni model, inovativnost i spremnost da se prilagođavamo trendovima u finansijskom poslovanju anticipirajući potrebe klijenata i tržišta, očuvali smo kvalitet portfolija, zadržali odgovarajući nivo likvidnosti i godinu završili sa rekordnim rezultatima. Ostvareni uspeh na prvom mestu dugujemo zaposlenima, kojima se ovom prilikom zahvaljujem na posvećenosti i predanom radu koji stoji iza svih naših doprinosa daljem razvoju zajednice i ekonomije zemlje u kojoj poslujemo’’, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Pored nagrade za „Najbolju banku u Srbiji“, međunarodna bankarska grupa Intesa Sanpaolo, u okviru koje posluje Banca Intesa, nagrađena je i priznanjima za najuspešniju banku u Italiji i Slovačkoj u 2023. godini.

Chat