• Nema predloga

Banca Intesa dodelila nagrade za najbolje umetničke instalacije napravljene od reciklirane plastike

U okviru nagradnog konkursa ,,Umetnost bira da reciklira’’, Banca Intesa, deo međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, predstavila je izložbu i dodelila nagrade za najbolje studentske, umetničke instalacije napravljene od reciklirane plastike.

Konkurs, koji je bio otvoren za studente Fakulteta primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, inspirisan je Banca Intesa Visa Inspire debitnom karticom koja se od prošle godine izrađuje isključivo od reciklirane plastike i pokrenut je s ciljem podizanja ekološke svesti kod mladih, kao i širenju ideje da se predmetima koji više nemaju upotrebnu, može pronaći nova, umetnička vrednost.

„Kao deo Intesa Sanpaolo Grupe, Banca Intesa snažno je posvećena primeni zelenih i principa održivosti u poslovanju, što se posebno ogleda kroz usmerenje na ostvarenje strateških planova karbonske neutralnosti do 2030, kao i nulte neto emisije na nivou Grupe do 2050. godine. Pokrenuti ciljevima održivosti i na lokalu, između ostalog, zajedno sa našim partnerom Visa kreirali smo inicijativu ,,Umetnost bira da reciklira’’, koja ne samo da je udružila naše kolege i klijente u ekološki osvešćenom cilju prikupljanja plastičnih predmeta, već je i nadahnula mlade umetnike da u njihovom recikliranju pronađu dublju i trajniju inspiraciju. Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti da je zadržimo na duge staze, a mi ćemo kao banka sigurno nastojati da kroz nove projekte i inicijative nastavimo da gradimo put ka zelenijoj i održivijoj budućnosti za sve nas“, izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Chat