• Nema predloga

SVAKI KORAK ZNAČI

Učinimo Zemlju boljim mestom

Dan planete Zemlje

Svesni da kao vodeća Banka na tržištu imamo značajnu ulogu u društvenom životu, težimo da svoje poslovanje ostvarujemo u skladu sa ESG principima, nastojeći da doprinesemo očuvanju životne sredine. Zato, na Dan planete Zemlje, 22. april, želimo da istaknemo naše „zelene“ proizvode. 

Intesa Casa zeleni krediti

 

Za kupovinu energetski štedljivih stanova, sa energetkim posošem A ili B, obezbeđeni su specijalni uslovi i niža kamatna stopa. Odaberite stan koji štedi energiju i otkrijte više o Intesa Casa zelenim kreditima. 

Krediti za unapređenje EE

 

Uz naše kredite za unapređenje energetske efikasnosti investirajte u tehnologije koje štede energiju i ostvarite značajne finansijske uštede u svom domu. Kredit za ulaganje u zelene tehnologije za domaćinstva donosi finansijski podsticaj i do 20% povraćaja investicija. 

EE Farmer Invest kredit

 

EE Farmer Invest krediti namenjeni su kupovini nove i polovne energetski efikasne pogonske mehanizacije za obavljanje poljoprivredne proizvodnje (traktori i kombajni, kao i ostala mehanizacija sa sopstvenim pogonom koja se koristi u poljoprivrednoj proizvodnji kao što su telehendleri, bageri, viljuškari i sl.).

 

 

Cirkularna ekonomija i zeleni kredit

Banca Intesa Beograd, kao članica Grupe Intesa Sanpaolo, pridružila se inicijativi Ujedinjenih nacija Savez za bankarstvo sa neto nultom emisijom (Net-Zero Banking Alliance), čime se obavezala da uskladi svoj portfolio i postigne cilj nulte neto emisije štetnih gasova do 2050. godine. Ovim smo postavili temelj za dugoročne napore u borbi protiv klimatskih promena. 

Svoju strategiju u vidu podrške klijentima u dizajniranju novog privrednog ekosistema vidimo kao važan doprinos i priliku za sve učesnike da se okrenu konceptu održivog razvoja privrede i društva.

S-loan (Održivi kredit)

Kako bismo klijente, koji su spremni da svoje poslovanje u potpunosti usklade sa principima korporativne i društvene odgovornosti, kao i zaštite životne sredine, podržali u toj nameri, u ponudu smo uvrstili i novi kreditni proizvod – „Održivi kredit“ (Sustainable Loan), kroz koji je Banka u mogućnosti da ponudi specijalne uslove finansiranja za pravna lica. 

Proizvod je namenjen klijentima koji su strateški orijentisani prema EGS principima i koji su spremni da se obavežu na neki od kovenanta koji im omogućava povoljnije uslove finansiranja.

Održivi kredit je redovan kredit za obrtna sredstva ili investicije, ročnosti duže od 18 meseci, koji se odobrava klijentima koji su spremni da prihvate obavezu ispunjavanja unapred definisanih ESG kovenanta tokom perioda korišćenja kredita.

banca intesa naš svet esg

NAŠ SVET

Brojne teme koje se tiču očuvanja životne sredine možete pronaći u odeljku NAŠ SVET (OUR WORLD).
Chat