• No Suggestion

4.000 subvencionisanih kredita malom biznisu

Banca Intesa je odobrila blizu 4.000 kredita za likvidnost i trajna obrtna sredstava preduzetnicima i mikro preduzećima tokom četiri meseca trajanja subvencionisanog programa kreditiranja. Posmatrano na nivou bankarskog sektora, Banca Intesa je odobrila svaki treći subvencionisani kreditovom segmentu klijenata, što je čini najaktivnijom na tržištu, a ukupan iznos sredstava plasiranih na ovaj način iznosi 38,2 miliona evra.

Pored velikog interesovanja za pozajmice sa subvencionisanom kamatnom stopom, Banka od početka 2014. godine beleži i značajno povećanje potražnje za ostalim kreditnim proizvodima namenjenim malom biznisu. U prvih osam meseci 2014. godine ostvaren rast u broju odobrenih pozajmica od 87,5 odsto u poređenju sa istim periodom 2013.

Zabeleženi rast je rezultat napora Banca Intesa da konstantno unapređuje ponudu za preduzetnike, mala i mikro preduzeća, kako kroz razvoj proizvoda i usluga, tako i kroz ubrzani proces obrade kreditnog zahteva, koji za pozajmice za likvidnost uključujući i subvencionisane zajmove, iznosi 48 sati.

Chat