• No Suggestion

Subvencionisani krediti za poljoprivredu

Banca Intesa i ove godine odobrava subvencionisane kredite namenjene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine. Reč je o kratkoročnim i dugoročnim pozajmicama koje se mogu iskoristiti za ulaganja u ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo.

„Banca Intesa tradicionalno podržava programe subvencionisanog kreditiranja agrarnog sektora u skladu sa strateškim opredeljenjem da aktivno doprinosi daljem razvoju ovog izuzetno važnog segmenta domaće privrede i jačanju njegove konkurentnosti. Uz veoma visoko učešće u ranijim programima finansiranja poljoprivrede koji su realizovani u saradnji sa resornim Ministarstvom, Banca Intesa je i pored teških uslova poslovanja u 2013. godini zabeležila značajan rast na polju kreditiranja ovog segmenta, što će u narednom periodu predstavljati odrednicu naše strategije u dugoročnoj podršci agraru.“, rekao je Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih gazdinstava Banca Intesa.

Krediti sa subvencijom kamatne stope dostupni su svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima, zemljoradničkim zadrugama i pravnim licima registrovanim kao poljoprivredna gazdinstva, bez obzira da li su klijenti Banca Intesa ili planiraju da to postanu.

Poljoprivrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima pozajmice su na raspolaganju u maksimalnom iznosu do 5 miliona dinara dok se za zemljoradničke zadruge taj iznos kreće do 15 miliona dinara. Rok otplate je do 36 meseci uz mogućnost korišćenja grejs perioda u trajanju od 12 meseci kod pozajmica sa najdužim raspoloživim rokom otplate. Za subvencionisani kredit za ulaganje u stočarstvo kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi 4 odsto, a pozajmice za investicije u ratarstvo, voćarstvo i povrtarstvo Banca Intesa plasira uz kamatu u visini od 6 odsto na godišnjem nivou. Naknada za obradu kreditnog zahteva se naplaćuje jednokratno i iznosi 1,5 od iznosa kredita.

Chat