• No Suggestion

Održana prva Intesa Academia

U prisustvu više od 400 istaknutih inostranih i domaćih stručnjaka iz oblasti makroekonomije, monetarne i fiskalne politike na čelu sa renomiranim svetskim stručnjakom- profesorom Mandelom, „tvorcem evra“ i dobitnikom Nobelove nagrade, održana je prva poslovna konferencija „Intesa Academia“. Pod nazivom „Evro vizija“, konferencija se bavila pitanjima budućnosti evra, značaja očuvanja jake zajedničke valute i trendovima u razvoju zemalja evro zone.

Prvu poslovnu konferenciju u organizaciji Banca Intesa svečano je otvorio premijer Republike Srbije Mirko Cvetković, dok se u ime domaćina prisutnima obratila Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa. Marko Kapelini, zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa, predstavio je Intesa Sanpaolo, jednu od vodećih bankarskih grupacija u evro zoni, a o liderskoj poziciji Banca Intesa i odgovornom odnosu prema svojim klijentima i zajednici u kojoj posluje govorio je Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa privredom. O najznačajnijim ekonomskim trendovima u regionu jugoistočne Evrope govorio je Đanluka Salseći, direktor Odeljenja za internacionalna makroekonomska istraživanja Intesa Sanpaolo grupacije.

Kao poslednji govornik prisutnima se obratio uvaženi fudbalski sudija Pjerluiđi Kolina koji je svoje izlaganje usmerio ka značaju sposobnosti brzog donošenja odluka u kriznim situacijama, kao i moći timskog duha za uspeh poslovanja.

Chat