• No Suggestion

Najboljem preduzetniku 30.000 evra

U okviru akcije „Blic preduzetnik 2009”, koja je treću godinu za redom realizovana zahvaljujući saradnji dnevne novine Blic i Banca Intesa, za najboljeg preduzetnika u Srbiji proglašen je Radovan Milojević, vlasnik preduzeća Stublina iz Stojnika, koje se bavi proizvodnjom brava i aluminijumskih okova.

Na svečanoj dodeli nagrada u poslovnim prostorijama Banca Intesa nagradu je u ime pobednika, koji je bio službeno odsutan, primila njegova supruga Verica Milojević. Preduzetnicima su čestitali Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja i potpredsednik Vlade Republike Srbije, Vesna Perić, direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), predsednik žirija, Veselin Simonović, glavni i odgovorni urednik dnevne novine Blic i Giancarlo Miranda, zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa. Banca Intesa je pobednika nagradila čekom u vrednosti od 30.000 evra, dok je po prvi put ove godine nagrađen i drugoplasirani preduzetnik. Ček u vrednosti 5.000 evra otišao je u ruke Mitra Obradovića, vlasnika konditorske fabrike „Nelly“ iz Loznice.

Među pet preduzetnika koji su bili u najužem izboru za izbor najboljeg u 2009. godini našli su se: Miodrag Radovanović, vlasnik podruma vina „Radovanović“, Zoran Knežević, vlasnik „Div trejds“ iz Čelareva i Branka Radovanović, suvlasnica softverske kompanije „PS Tech“.

Stručni žiri se pri izboru rukovodio profitabilnošću, produktivnošću i likvidnošću preduzeća, postignutim tokom prethodne poslovne godine, kao i dodatnim kriterijumima: izvoznim rezultatima u 2009. godini i izvoznim potencijalom, brojem zaposlenih i novozaposlenih u 2009. godini, asortimanom novoplasiranih prozvoda, uvođenjem tehnoloških inovacija, pokazanoj orijentaciji ka zaštiti okoline i ostvarenom doprinosu za razvoj lokalne zajednice.

Chat