• No Suggestion

Banca Intesa i Visa proglasile pobednika #CashlessWeek izazova

Glumica Tamara Dragičević pobednik je prvog #CashlessWeek izazova organizovanog u okviru meseca bezgotovinskog plaćanja koji su obeležile kompanije Visa i Banca Intesa, u periodu od 25. septembra do 23. oktobra.

“Bez obzira da li je mesec bezgotovinskih plaćanja ili ne, ja koristim karticu za svakodnevna plaćanja, ne gledajući iznos transakcije. Tokom CashlessWeek izazova nisam menjala svoj način života, niti način plaćanja, pa mi je bilo veoma zgodno da učestvujem u ovom zanimljivom zadatku. Moj dnevni raspored je prilično popunjen, često kupujem online i putujem, a uz karticu ne moram da razmišljam o nošenju gotovine, vraćanju kusura, prebiranju sitnog novca po džepovima, što plaćanje čini bržim, lakšim i sigurnijim“, rekla je Tamara Dragičević.

Tokom sedmodnevnog nadmetanja koje je održano od 5. do 12. oktobra glumci Tamara Dragičević i Bojan Perić, novinar Aleksandar Stojanović, internet stručnjak Zoran Torbica i bloger Milan Vučićević, zaboravili su na gotovinu i izvršili čak 118 bezgotovinskih transakcija u okviru limitiranog budžeta od 14.000 dinara po učesniku.

„Banca Intesa iz godine u godinu beleži rast u broju izvršenih transakcija platnim karticama što govori o postepenoj ali sigurnoj promeni potrošačkih navika naših klijenata. Samo u prvih devet meseci ove godine broj plaćanja koji je obavljen karticama Banca Intesa povećan je za gotovo 15 odsto u poređenju sa istim periodom 2014, a nastavak ovog trenda očekujemo i u narednom periodu. Pored toga, izuzetno smo ponosni na činjenicu da građani prepoznaju niz inicijativa koje smo sproveli kako bi na domaće tržište uveli najsavremenija rešenja u oblasti bezgotovinskog plaćanja poput implementiranja HCE tehnologije, kao i tehnologije beskontaktnog plaćanja.“ , rekao je Darko Popović, član Izvršnog odbora Banca Intesa.

Tokom #CashlessWeek izazova prosečna vrednost transakcije iznosila je 593 dinara, a najniži iznos plaćen karticom bio je svega 27.99 dinara, i tu transakciju izršio je Aleksandar Stojanović.

„Drago nam je da se sve više ljudi u Srbiji opredeljuje za bezgotovinske načine plaćanja, što potvrđuju rezultati s tržišta. Svakodnevno plaćanje karticama na mestima prodaje, putem mobilnih telefona, online šoping, kao i korišćenje kartica u inostranstvu je u porastu i Visa je posvećana daljem jačanju tog trenda, naročito kada imamo priliku da se udružimo sa partnerom poput Banca Intesa. Uvođenjem inovativnih tehnologija kao što je recimo beskontaktno plaćanje, ubrzava se migracija sa gotovinskih transakcija jer potrošači biraju brže, jednostavnije i sigurnije načine plaćanja“, izjavio je Vladimir Đorđević, Visa regional manager SEE.

Zajednički zaključak učesnika #CashlessWeek izazova je da su glavne prednosti bezgotovinskih načina plaćanja brzina, jednostavnost, sigurnost i dostupnost veće ponude proizvoda i usluga.

Chat