• No Suggestion

Pilot project of digitalization of markets

Preuzmite priručnik za roditelje "Digitalni imunitet naše dece"
priručnik za roditelje banca intesa

Priručnik "Digitalni imunitet naše dece"

Upoznajte se sa osnovnim pojmovima i pitanjima u vezi sa sigurnim ponašanjem dece na internetu

Obeležana Nedelja štednje iz perspektive digitalnog imuniteta dece

Nedelju štednje koja se tradicionalno obeležava tokom prve sedmice novembra, Banca Intesa je u saradnji sa svojom matičnom grupom Intesa Sanpaolo, obeležila edukativnim sadržajem na online kanalima banke i webinarom za zaposlene. 

Tokom skoro stogodišnje tradicije podsticanja pravilne upotrebe novca naučili smo šta pojam štednje podrazumeva. Ovogodišnju Nedelju štednje posvetili smo sigurnom ponašanju iz novog ugla – iz perspektive najmlađih i njihovih roditelja u kontekstu savremenog načina života, koji se odvija online. Savremene tehnologije i različite vrste ekrana neodvojiv su deo svakodnevice i imaju veliki uticaj na naš život, naročito na najmlađe. Tim povodom smo na društvenim mrežama Banca Intesa organizovali serijal edukativnih saveta roditeljima i upoznali ih sa osnovnim pojmovima i pitanjima u vezi sa sigurnim ponašanjem dece na internetu. Za sve pratioce smo pripremili i poklon priručnik na ovu temu, koji je dostupan na web sajtu banke.

Gostovanje u našim serijalima imala je Ana Mirković, CEO i jedan od osnivača Instituta za digitalne komunikacije, koja je dala odgovore na nekoliko važnih tema: koliko vremena deca treba da provedu pred ekranom, kada je pravi trenutak da dete dobije mobilni telefon i otvori lični nalog na društvenim mrežama, itd. 

„Živimo u eri u kojoj je digitalna komunikacija najdominantniji vid komunikacije, naročito među decom i mladima. Oni uče, istražuju, druže se, igraju se i zabavljaju se koristeći nove tehnologije, a u tom univerzumu beskonačnih mogućnosti često ne razmišljaju o svojoj bezbednosti. Uloga roditelja i odraslih je da ih slušaju, čuju i razumeju, kao i da nedvosmisleno pokažu da su podrška u svakoj situaciji. Uloga svih nas je da im pomognemo da osnaže svoj digitalni imunitet i bezbedno komuniciraju u digitalnom svetu“, istakla je Ana Mirković, CEO i jedan od osnivača Instituta za digitalne komunikacije. 

Naše kolege su imale prilike da Anu čuju na oline radionici „Digitalni imunitet najmlađih u vreme vanrednih okolnosti", koju je Banca Intesa organizovala povodom obeležavanja nedelje štednje.

Banca Intesa uses cookies to enhance your browsing experience and displaying personalized content.
For more information, click on Cookie Settings. (PRIVACY POLICY)