• Nema predloga

Pobednici konkursa

Pobednici Tech The Bank digitalnog konkursa 2022. su:

  1. Humanitarko u kategoriji Super APP
  2. Cropt tim u kategoriji Pametna analitika
  3. Share Pay u kategoriji Banka kao servis

Pročitajte opširnije o idejama pobednika konkursa

     

Humanitarko

Humanitarko je aplikacija za novo doba humanitarnosti i kao takva plasirala se u finale Tech the Bank konkursa.

Humanitarko na inovativan i lakši način povezuje one kojima je pomoć potrebna i one koji je mogu pružiti.

Ova aplikacija je prostor u kojem sve humanitarne organizacije mogu da registruju svoje aktuelne akcije, koje sada postaju jedna jedinstvena baza podataka.

Aplikacija pruža velikim klijentima mogućnost odabira humanitarnih organizacija i praćenje aktuelnih humanitarnih akcija, koji mogu u akciju uključiti svoju zajednicu i klijente i motivisati ih da izvrše donaciju.

Dejan Petković koji stoji iza aplikacije, veruje da ovim malim korakom možemo napraviti veliku promenu u ponašanju pojedinaca, a koja će ujedno i pozitivno uticati na stanje u celom društvu.

 

 

Cropt tim

Tim Cropt osmislio je AI sistem za automatsku procenu rizika poljoprivrednih klijenata. U eri veštačke inteligencije i Big Data-e (satelita, pedoloških mapa, istorijskih, meteo i terenskih podataka...) moguće je sa visokom tačnošću modelovati rast useva.

Ovaj sistem predikuje prinos poljoprivrednika tokom sezone, ali i u prethodnim, te je moguće veoma pouzdano i na osnovu objektivnih parametara proceniti povrat investicije i rizike.


Takođe, poljoprivredni klijenti bi kroz korisnički portal, unosom katastarskih brojeva parcela mogli automatski da dobiju procenu visine kredita i kamate, i podnesu elektronski zahtev za ponudu.

 

Share Pay

Dušan i Filip kreirali su rešenje Share-Pay koje je po glasovima žirija zaslužilo da se nađe u finalu Tech the Bank konkursa. Sve je krenulo od njihove svakodnevice i deljenja računa u društvu (kupovina poklona, plaćanje taksija, onlajn poručivanja hrane, onlajn iznajmljivanje smeštaja…).

Kako kažu, često se dešavaju nelagodnosti pri deljenju računa, od načina plaćanja, međusobnog skupljanja novca i svođenja računa za zajednički trošak i zato ovaj proces žele da učine jednostavnijim.

Baš zato, njihovo rešenje Share-Pay, predstavlja bankarsku uslugu koja bi omogućila onlajn trgovcima da unaprede svoje korisničko iskustvo integrisanjem Share-Pay u svoje platforme i olakšati zajedničko plaćanje svojim klijentima.

 

 

Chat