• Nema predloga

Eduardo Bombieri

Zamenik predsednika Izvršnog odbora

Biografija

U januaru 2021. godine top menadžment timu naše Banke pridružio se Eduardo Bombieri, na poziciji zamenika predsednika Izvršnog odbora. Pored Divizija za upravljanje finansijskim poslovanjem i upravljanje rizicima, u njegovoj nadležnosti nalazi se upravljanje bezbednošću i kontinuitetom poslovanja, kao i upravljanje strateškim projektima.

Pre nego što se pridružio našoj Banci tokom pet godina bio je na poziciji Direktora za upravljanje rizicima i član Izvršnog odbora Alexbank u Egiptu, a potom i zamenik predsednika Izvršnog odbora zadužen za poslove upravljanja rizicima, finansijama, poslovnim operacijama i informacionim tehnologijama unutar iste banke. Pre toga sedam godina obavljao je funkciju zamenika predsednika i člana Izvršnog odbora CIB Bank u Mađarskoj.

Karijera Eduarda Bombierija ima internacionalni karakter. Svoje putovanje kroz različite zemlje i poslovna okruženja započeo je u Banca Intesa Commerciale Italiana, prvo u ISP predstavništvu u Londonu 1991. godine, nakon čega odlazi u Njujork, gde je u okviru pridružnice ISP Grupe bio zadužen za Italijanski korporativni desk sve do 1996. godine. Karijeru nastavlja na poziciji direktora predstavništva Grupacije u Los Anđelesu, a potom i kao zamenik generalnog direktora ISP ogranka u Njujorku. Centrali ISP grupe u Milanu pridružuje se 2000. godine preuzevši funkciju direktora međunarodnih privrednih subjekata, kasnije i direktora istog segmenta okviru sektora za upravljanje kreditiranjem, na kojoj je bio do 2008. godine.

Eduardo Bombieri završio je studije ekonomije, pohađajući Cattolica Univerzitet u Milanu, kao i prestižni univerzitet u Lozani (HEC).

Chat