• Nema predloga

19. Beogradski Banca Intesa maratona

Banca Intesa Beograd je naslovni- generalni sponzor prestižno 19. Beogradskog Banca Intesa maratona koji će se održati 22. aprila.

Banca Intesa Beograd, članica bankarske grupacije Banca Intesa, najveće u Italiji i jedne od najsnažnijih u Evropi, izuzetno aktivne u regionu Centralne i Istočne Evrope, je naslovni- generalni sponzor prestižnog  19. Beogradskog Banca Intesa maratona koji će se održati 22. aprila.

Ovogodišnji nagradni fond je povećan, tako da će pobedniku u muškoj konkurenciji biti dodeljeno 8.000, a u ženskoj 6.000 evra. Nagrade od 2. do 6. mesta su 5.000, 3.000, 2000, 1.500 i 1.000 evra za muškarce, odnosno 4.000, 2.500, 1.500 i 1.000 za žene. U toku naredne tri godine radiće se na smanjenju jaza u kvalitetu muških i ženskih takmičara, kako bi se povećao nagradni fond za takmičarke.

„S obzirom na činjenicu da reputacija ove manifestacije prevazilazi granice naše zemlje, da je dobro poznata u svetu i da je  reč o sportskom događaju koji je masovan i vezan za celu porodicu, dakle u skladu sa poslovnom politikom  Banca Intesa, logična je saradnja na ovom projektu“-rekla je Draginja Đurić, Generalni direktor banke, na pres-konferenciji održanoj 10. marta, dodajući da banka aktivno učestvuje u humanitarnim akcijama, podržava projekte vezane za razvoj kulture, umetnosti, sporta, kao i sve ostale aktivnosti koje pomažu pravilnom usmeravanju omladine. „U tom smislu Banci Intesa Beograd posebno zadovoljstvo pričinjava finansiranje manifestacije koja obuhvata  i humanitarne aktivnosti i projekte“-naglasila je Draginja Đurić.

„19. Beogradski Banca Intesa maraton“ će i ove godine imati humanitarni deo, ovoga puta posvećen Unicefovoj akciji „Škola bez nasilja“. Ključna spona u toj akciji je naš proslavljeni košarkaš Aleksandar Đorđević, koji je Predsednik upravnog odbora „Beogradskog maratona“ i Ambasador Unicefa za SCG. On se novinarima okupljenim na konferenciji obratio putem „tele-mosta“ koji je uspostavljen sa Milanom, gde naš bivši reprezentativac radi kao trener „Armani džinsa“. Đorđević je izrazio svoje zadovoljstvo povodom novog sponzorstva i ocenio da je Banca Intesa „pouzdan lider koji će doprineti podizanju maratona na viši nivo“.

Banca Intesa Beograd želi dugoročno da podrži i pomogne održavanje najpoznatijeg domaćeg maratona,  koga od osnivanja prate samo pozitivne ocene i komentari i koji, kao manifestacija sa internacionalnom licencom, na najbolji način predstavlja našu zemlju i naše organizacione sposobnosti u svetu. Upravo saradnja najjačih – vodeće bankarske grupacije i jedne od vodećih sportskih manifestacija u zemlji, garantuje odličnu organizaciju, realizaciju i vrhunski doživljaj  za sve učesnike, profesionalne i rekreativne poklonike ovog sporta. Na ovaj način Banca Intesa je želela da prenese duh svetskih  metropola u našu zemlju i doprinese približavanju zemlje razvijenom svetu u ovoj oblasti.

Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić je na konferenciji za štampu izjavio da mu je izuzetno drago zbog ove saradnje i da se nada da će maraton postati jedan od „dugoročnih Intesinih Hitova“. Takođe je naglasio da smatra da će sponzorstvo Banca Intese rezultirati unapređenjem beogradskog maratona na duge staze.
http://www.bgdmarathon.org

Chat