• Nema predloga

Banca Intesa počinje sa izdavanjem American Express kartica

Banca Intesa Beograd na osnovu ekskluzivnog Ugovora sa American Express od 08. maja počinje sa izdavanjem Green i Gold kreditnih kartica na domaćem tržištu.

Banca Intesa American Express kreditne kartice- saveznik budžeta klijenata

Banca Intesa Beograd na osnovu ekskluzivnog Ugovora sa American Express, jednim od najvećih svetskih brendova u oblasti kartičarstva, od 08. maja počinje sa izdavanjem American Express Green i Gold kreditnih kartica na domaćem tržištu. Uvrstivši u ponudu i ovaj veliki svetski brend, Banca Intesa Beograd još jednom potvrđuje da je lider domaćeg platnog kartičarstva, da prednjači u uvođenju inovacija i praćenju svetskih bankarskih trendova.

American Express, svetski lider u izdavanju kreditnih kartica sa 155 godina dugom istorijom , dolazi u Srbiju sa željom da izađe u susret svim korisnicima i ispuni zahteve njihovog načina života. Ove kreditne kartice nude korisnicima jedinstvene benefite i usluge kako na putovanju, tako i u zemlji.

Na konferenciji koja je tim povodom organizovana 04. maja 2006. godine, govorili su Draginja Đurić, generalni direktor Banca Intesa Beograd, Paskal Ginjard, potpredsednik American Express i Dejan Tešić, pomoćnik generalnog direktora Banca Intesa Beograd.

``Kako se uspešni uvek prepoznaju međusobno, opredeljenje American Expressa za našu banku je samo dodatna potvrda da kvalitet, zalaganje i vizionarstvo u bankarstu nastavimo i omogućimo povezivanje zadovoljnih klijenata, korisnika usluga i naših partnera i u budućnosti. Partnersto najbolje banke i najbolje kartice je logično``, reči su Draginje Đurić, generalnog direktora Banca Intesa Beograd.

``Kod izbora partnera sa kojim bismo sarađivali u Srbiji, posebno smo vodili računa da to bude neko ko neguje i nama bitne vrednosti - poverenje, integritet i, na prvom mestu, usluge klijentima. Budući da je lider u oblasti bankarstva, Banca Intesa Beograd je savršen izbor za partnera koji će predstavljati American Express u Srbiji, tržištu koje smatramo vrlo dinamičnim. Sigurni smo da će Banca Intesa Beograd na najbolji način značajno doprineti plasiranju i razvoju poslovanja sa American Express karticama u Srbiji, imajući u vidu da ove kartice svojim korisnicima nude jedinstvene usluge``, istakao je Paskal Ginjard.

U ponudi Banca Intesa Beograd nalaze se American Express Green i American Express Gold kreditna kartica. Obe kartice mogu da se koriste pored naše, i u 200 zemalja sveta, na više miliona prodajnih mesta, više od 550 000 bankomata i u preko 2200 American Express putničkih agencija u svetu, uključujući i agenciju u Beogradu.American Express ima blizu 73 miliona korisnika širom sveta koji u proseku troše više nego korisnici drugih kartica.
Banca Intesa American Express kreditne kartice korisnicima omogućavaju viši kreditni limit, plaćanje na rate do 45 dana bez kamate pri čemu je minimalna mesečna otplata 3% od ukupnog zaduženja iz prethodnog meseca uz mogućnost da se zaduženje plati i u celosti, poseban tretman i uslugu u bilo kojoj od 2200 American Express putničkih agencija, mogućnost hitne zamene kartice u slučaju gubitka ili krađe iste, Selects program popusta i pogodnosti koji važi i u Srbiji i u svetu, osiguranje u slučaju kašnjenja ili gubitka prtljaga, kao i u slučaju kašnjenja leta, a uz svaku Banca Intesa American Express kreditnu karticu besplatno dobijate karticu putnog zdravstvenog osiguranja Delta osiguranja sa asistencijom i podrškom na putovanju koju pruža Europ Assistance.

Osnovne karakteristike American Express Green kreditne kartice su:

• Viši kreditni limit
• Minimalna mesečna otplata 3%
• Kamata na potrošnju iz prethodnog perioda u dinarima je 2,20% (EKS je 30,31% na godišnjem nivou)
• Kamata na potrošnju iz prethodnog perioda u evrima je 1,25% (EKS je 16,32% na godišnjem nivou)
• Odloženo plaćanje do 45 dana bez kamate
• Godišnja članarina za osnovnu karticu je 2.200 dinara, a za dodatnu 1.000 dinara
• Poklon paket osiguranja
• Povoljnosti na putovanju
• Select program - popusti i pogodnosti

Banca Intesa Beograd nekadašnjim korisnicima American Express Green kreditne kartice izlazi u susret sa posebnom ponudom koja podrazumeva 50% nižu cenu godišnje članarine samo za bivše korisnike.

Osnovne karakteristike American Express Gold kreditne kartice su:

 Osećaj slobode uz viši kreditni limit
 Najniža minimalna mesečna otplata na tržištu 3%
 Povoljnija kamatna stopa -Kamata na potrošnju iz prethodnog perioda je 1,80% za dinare (EKS na godišnjem nivou je 24,24%) -Kamata na potrošnju iz prethodnog perioda je 1,10% za evre (EKS na godišnjem nivou je14,24%)
 Odloženo plaćanje do 45 dana bez kamate
 Godišnja članarina za osnovnu karticu je 6.600 dinara, a za dodatnu 3.500 dinara
 Najbolji poklon paket osiguranja
 Ekskluzivne pogodnosti na putovanju
 Select program, popusti i pogodnosti

Zainteresovani mogu podenti zahtev u bilo kojoj od 160 ekspozitura Banca Intesa Beograd u više od 100 gradova Srbije. Procedura prijavljivanja je vrlo jednostavna, a Banka u roku od 48h obaveštava zainteresovanog da li je kartica odobrena. Korisnik ovih kartica ne mora da bude klijent Banke, a gotova kartica se isporučuje na njegovu kućnu adresu.

Pomenutim ugovorom, potpisanim novembra prošle godine, Banka je dobila i ekskluzivno pravo da ugovara prihvatanje American Express kartica sa prodajnim mestima na našem tržištu i zahvaljujući njihovom velikom interesovanju i univerzalnim POS terminalima koji prihvataju sve platne kartice, akceptantskoj mreži Banca Intesa Beograd do danas se priključilo i počelo sa prihvatanjem više hiljada prodajnih mesta, a veliki broj zainteresovanih se najavljuje, što je preduslov za izdavanje i korišćenje ovih kartica.
American Express, svetska putnička i finansijska kompanija koja takođe pruža usluge povezivanja svojih klijenata, osnovana je 1850. godine i svetski je lider u oblasti platnog kartičarstva, putničkih čekova, putovanja, osiguranja i međunarodnog bankarstva.

Chat