• Nema predloga

Kreditne kartice Banca Intesa Beograd

Banca Intesa Beograd jedina u zemlji u svojoj ponudi ima sve vrste svetski najpoznatijih platnih kartica: MasterCard, Visa, American Express i domaće DinaCard platne kartice.

Banca Intesa Beograd jedina u zemlji u svojoj ponudi ima sve vrste svetski najpoznatijih platnih kartica: MasterCard, Visa, American Express i  domaće  DinaCard platne kartice.  Banka je do sada izdala više od 800.000 platnih kartica, od kojih je preko 600.000 MasterCard i Maestro, tako da se i dalje više od 90% MasterCard platnog prometa u zemlji obavlja preko Banca Intesa.

Takođe jedna je od retkih na domaćem tržištu čije kartice poseduju Chip tehnologiju – mini kompjuter koji obezbeđuje najsigurniji i najsavremeniji način plaćanja. Pored toga od nedavno višeg  kreditnog limita Visa i MasterCard kreditne kartice Banca Intesa korisnicima nude četiri različita načina plaćanja u istoj kartici, a korisnici biraju način u zavisnosti od prodajnog objekta u kojem koriste karticu.

Pored plaćanja kroz model revolving kredita, odloženog plaćanje od 70 do 100 dana bez kamate u Maxiju, Pekabeti i C marketu i odloženog plaćanja do 40 dana bez kamate na ostalim prodajnim mestima koje prihvataju ove kartice, najnovija pogodnost je

Plaćanje na 3 – 12 jednakih mesečnih rata bez kamate u više od 200 trgovina širom zemlje sa kojima Banca Intesa ima ugovorenu poslovnu saradnju. Ukupan iznos transakcije se deli na određen broj jednakih rata i kao takav je u celosti oslobođen kamate. Prva rata dospeva odmah, a sledeća nakon 30 dana. Broj rata korisnik dogovara sa trgovcem. Ova funkcija kreditnih kartica u potpunosti preslikava ček kao bezgotovinski instrument plaćanja koji je kao takav prestao da postoji. Od velikih prodajnih sistema u kojima možete plaćati na ovoj način izdvajmo trgovinske lance poput Nike, Mango, Zara, Springfield, Delta Sport, BN Boss, Fashion Store, i mnoge druge, kao i poznate salone nameštaja – Jugodrvo, Accentra, Studio S&M i turističke agencije.

Da podsetimo: plaćanje na rate kroz model revolving kredita predstavlja univerzalni potrošački i gotovinski kredit, jednom mesečno se izmiruje minimum 5% obaveza iz prethodnog meseca, dok se na ostatak duga obračunava kamata od 2,00% mesečno na dinarska, odnosno 1,25% mesečno na devizna dugovanja. Efektivna kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi 27,24% za dinarsku, odnosno 16,31% za deviznu potrošnju. Nastale obaveze se izmiruju tek 10. u mesecu, a mogu se izmirivati i putem trajnog naloga.

Ove kartice omogućavaju i odloženo plaćanje od 70 do 100 dana bez kamate u Maxiju, Pekabeti i C marketu. Ako se kupuje 1. u mesecu – 100 dana odloženo bez kamate, a ako se kupuje 30. u mesecu – 70 dana. Po isteku perioda odloženog plaćanja korisnik kartice bira da li će zaduženje platiti u celosti ili će ga otplaćivati kroz model revolving kredita. Kod odloženog plaćanja do 40 dana bez kamate beskamatni period zavisi od datuma transakcije.

Posebna pogodnost je što svim korisnicima Visa i MasterCard kreditnih kartica Banca Intesa Beograd poklanja karticu putnog osiguranja Europ Assistance koja omogućava jednostavnije i brže dobijanje viza jer je ambasade je prihvataju kao dokaz o zdravstvenom osiguranju, kao i dodatnu sigurnost na putovanju jer obezbeđuje zdravstveno osiguranje sa asistencijom za vreme boravka u inostranstvu.

Godišnja članarina za Visa Classic i MasterCard Standard je 1.500 dinara, a za Visa Gold i MasterCard Gold 4.200 dinara. Kreditni limiti se razlikuju u zavisnosti od vrste kreditne kartice, kao i od kreditne sposobnosti korisnika kartice. Za MasterCard Standard i Visa Classic kreditni limit se kreće između 250 i 2.490 evra, u zavisnosti od kreditne sposobnosti klijenta. Za MasterCard Gold i Visa Gold kreditni limit se, takođe u zavisnosti od klijentove kreditne sposobnosti, kreće u rasponu od 2.500 do 10.000 evra.

Kreditne kartice se mogu dobiti u bilo kojoj od 160 poslovnica Banca Intesa širom Srbije, po  veoma brzoj i jednostavnoj proceduri.  Korisnik kreditne kartice može postati svako, bez obzira da li je klijent Banca Intesa ili ne. Za podnošenje zahteva za izdavanje kreditne kartice potrebna je samo lična karta, a odgovor u vezi odobrenja, na osnovu upita u Kreditni biro se dobija se u roku od 48 sati. Takođe nisu potrebni ni žiranti, depozit, administrativna zabrana i menice.

Zahvaljujući sistemu Banca Intesa On-line korisnici kreditnih kartica imaju mogućnost provere stanja, raspoloživih sredstava i izvršenih transakcija po karticama putem Interneta, i na taj način smanjuju potrebu za odlascima u banku.

Chat