• Nema predloga

Podrška razvoju ženskog preduzetništva

Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa i Goran Vasić, direktor Garancijskog fonda AP Vojvodina danas su u Novom Sadu potpisali sporazum o dugoročnom finansiranju start-up projekata nezaposlenih žena i projekata nabavke opreme žena preduzetnika na teritoriji AP Vojvodina.

Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa i Goran Vasić, direktor Garancijskog fonda AP Vojvodina danas su u Novom Sadu potpisali sporazum o dugoročnom finansiranju start-up projekata nezaposlenih žena i projekata nabavke opreme žena preduzetnika na teritoriji AP Vojvodina. Svečanom potpisivanju su prisustvovali Bojan Pajtić, predsednik Izvršnog veća Vojvodine, predstavnici Evropske agencije za rekonstrukciju, Regionalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Edukativnog centra iz Zrenjanina i Akademije ženskog preduzetništva iz Kikinde. 

Zahvaljujući obostranoj usmerenosti ka razvoju preduzetništva, Banca Intesa i Garancijski fond  AP Vojvodina pokrenuli su prvi projekat ove vrste u zemlji, koji će omogućiti nezaposlenim ženama ili ženama preduzetnicima sa stažom do tri godine da, po izuzetno povoljnim uslovima, finansiraju pokretanje i razvoj sopstvenog biznisa.

Banca Intesa posebnu pažnju posvećuje segmentu male privrede, aktivno razvija i unapređuje ponudu namenjenu preduzetnicima i, zahvaljujući saradnji sa Garancijskim fondom AP Vojvodina, u prilici je da ponudi finansiranje start-up projekata, što je do sada uglavnom bio kamen spoticanja za one koji su imali dobru biznis ideju, ali ne i dovoljno sredstava da tu ideju realizuju, izjavila je tom prilikom Draginja Đurić, predsednik IO Banca Intesa, i dodala da je potpisivanjem ovog sporazuma Banca Intesa još jednom demonstrira opredeljenje da bude dugoročno prisutna u razvoju privrede Vojvodine.

Banka će u okviru obezbeđene kreditne linije u iznosu od 50 miliona dinara odobravati dugoročne kredite, na rok do 5 godina. Zahvaljujući podršci Garancijskog fonda Vojvodine, koji svojim garantnim potencijalom obezbeđuje adekvatnu zaštitu od rizika, ovi krediti će se odobravati po znatno povoljnijim uslovima u odnosu na tržišne, po godišnjoj kamatnoj stopi od 6,95%, uz primenu valutne klauzule. Za početak će se finansirati projekti na teritoriji Banata, gde je nešto izraženiji problem nezaposlenosti ženskog dela populacije.

Banca Intesa koristi „kolačiće“ kako bi vam obezbedila što kvalitetnije korisničko iskustvo prilikom pretraživanja sajta, kao i prikazivanja personalizovanog sadražaja.
Za više informacija kliknite na Postavka kolačića. (POLITIKA PRIVATNOSTI)