• Nema predloga

Najavljeno otvaranje izložbe Henrija Mura

Predstavnici British Council-a, Narodnog muzeja u Beogradu i Banca Intesa predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare izložbu grafika i skulptura čuvenog engleskog umetnika Henrija Mura pod nazivom „Henri Mur – grafičar“ koja se otvara u četvrtak, 11. septembra.

Medijima su se obratili mr Bojana Borić Brešokvić, direktor Narodnog muzeja u Beogradu, Toni O'Brajan (Tony O'Brien), direktor British Council-a za zapadni Balkan, Maja Kolar, direktor Sektora za marketing i komunikacije i vršilac dužnosti direktora Sektora za upravljanje segmentom klijenata fizičkih lica Banca Intesa, Dragana Kovačić, kustos Zbirke crteža i grafika stranih autora Narodnog muzeja i stručni konsultant za izložbu Henri Mur – grafičar, kao i Dejvid Mičinson (David Mitchinson), nekadašnji direktor Fondacije Henrija Mura i umetnikov lični prijatelj.

Na izložbi u Narodnom muzeju, koja će biti otvorena do 31. oktobra, pored grafika biće prikazano šest skulptura, nastalih u periodu od od 1934. do 1977. godine.

Izložba je koncipirana kao putujuća, a ostvarena je u saradnji sa British Council-om iz čijeg bogatog umetničkog fonda sva dela potiču.

Chat