• Nema predloga

Počela akcija za izbor najboljeg preduzetnika u 2008.

Banca Intesa i dnevni list Blic će drugu godinu za redom organizovati akciju za izbor najboljeg preduzetnika godine iz segmenta malih i srednjih preduzeća „Blic preduzetnik 2008”, najavljeno je na konferenciji za medije koja je održana u poslovnim prostorijama Banca Intesa.

Banca Intesa i dnevni list Blic će drugu godinu za redom organizovati akciju za izbor najboljeg preduzetnika godine iz segmenta malih i srednjih preduzeća „Blic preduzetnik 2008”,  najavljeno je na konferenciji za medije koja je održana u poslovnim prostorijama Banca Intesa.  Kao i prošle godine, stručni žiri će biti angažovan za izbor najboljeg preduzetnika u Srbiji, a samo proglašenje pobednika i uručenje  novačane nagrade od 30.000 evra koju obezbeđuje Banca Intesa, biće održano krajem januara naredne godine.

Stručni žiri će se pri izboru i ove godine rukovoditi jasnim kriterijumima: profitabilnošću, produktivnošću i likvidnošću preduzeća postignutim tokom prethodne  poslovne godine, kao i izvoznim rezultatima u 2008.godini i izvoznim potencijalom, brojem zaposlenih i novozaposlenih u 2008., asortimanom novoplasiranih proizvoda, uvođenjem tehnoloških inovacija, pokazanoj orijentaciji ka zaštiti životne okoline i ostvarenom doprinosu za razvoj lokalne zajednice.

Izbor najboljeg preduzetnika u Srbiji za 2008. godinu podržao je i Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja, izrazivši zahvalnost Vlade Srbije na ovakvoj akciji. Tom prilikom ministar je rekao: „U sektoru malih i srednjih preduzeća radi milion i dvesta hiljada ljudi, a ipak se o njima malo govori. Ova preduzeća sreću se sa brojnim teškoćama, kao što su borba sa velikim firmama i monopolom. Naredne godine, zbog svetske finansijske krize, njihov položaj biće još teži i zato mi je zadovoljstvo što mogu da učestvujem u akciji koja podstiče njihov razvoj”. On je naglasio da krediti Fonda za razvoj neće biti povećani, ali i da se očekuje smanjenje referentne kamatne stope Evropske centralne banke, što će pomoći malim i srednjim preduzećima.

“Za nas je poslovanje sa malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima od suštinskog značaja. Sledeći misiju matične grupe Banca Intesa nastoji da postane sinonim za podršku ovom sektoru u Srbiji. Kao potvrda takve poslovne politike svedoči i to da smo danas jedna od vodećih banaka u kreditiranju malih i srednjih preduzeća sa ukupnim plasmanima ovom segmentu privrede u visini od 865 miliona evra”, rekao je Đankarlo Miranda, zamenik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Vesna Perić, direktorka Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA i predsednica žirija, istakla je da ova akcija ima ogroman značaj jer podstiče mala i srednja preduzeća da unapređuju i šire svoje poslovanje.”Nagrada od 30.000 evra osmišljena je da usmeri pažnju javnosti na značaj preduzetništva kao najvažnije aktivnosti za privredni rast celokupne ekonomije Srbije. Veliko mi je zadovoljstvo što se ova aktivnost uklapa u misiju SIEPA, a to je promovisanje vrednosti i neophodnosti izvoza, konkurentnosti i inovativnosti domaćih preduzeća”, rekla je Vesna Perić.

Banca Intesa je u saradnji sa Blicom i prošle godine podržala akciju za izbor najboljeg preduzetnika 2007. godine, a titula najuspešnijeg preduzetnika i nagrada od 30.000 evra je tada dodeljena  Srđanu Pavloviću, vlasniku preduzeća Obuća Pavle iz Bele Palanke. Svih deset preduzeća koja su 2007. bila u najužem izboru u međuvremenu su uspela da se prošire i povećaju obim posla. Kako je to učinjeno i prošlog puta, i ove godine će stručni žiri birati najbolje ne samo kroz uvid u njihove poslovne rezultate iskazane dokumentima, već i obilaskom najuspešnijih, kako bi se na mestu uverili u uspešnost rada.

Chat