• Nema predloga

Proglašeni pobednici Senior Love konkursa

Banca Intesa i časopis Blic žena proglasili su pobednike literarnog konkursa “Senior Love”, tri autentične priče koje na najbolji način svedoče o ljubavi u trećem dobu. Konkurs je pokrenut u oktobru 2013. godine sa ciljem afirmacije pravih životnih vrednosti kao što su porodica, zajedništvo i ljubav, ali i skretanjem pažnje javnosti na potrebe naših starijih sugrađana.

Za najbolji rad proglašena je priča “Zvončići” a njeni akteri, Jelica i Živojin Radotić iz Divostina kod Kragujevca, nagrađeni su putovanjem u Veronu za predstojeći Dan zaljubljenih. Drugu nagradu, vikend za dvoje u slovenačkoj banji Terme Čatež, osvojio je rad “Ljubavna priča” koji govori o ljubavi Olge i Vojislava Popovića iz Beograda, dok je “Naša priča” Sofije Markov i Spasoja Popov Tapavičkog iz Zrenjanina nagrađena romantičnim dvodnevnim boravkom na Zlatiboru.

Tokom trajanja konkursa časopis Blic žena je iz nedelje u nedelju obljavljivala ljubavne priče koje su po mišljenju žirija zaslužile da se nađu u najužem izboru, a čitaoci su glasali za svoje favorite. Nagradu čitalaca osvojila je priča „Šetnja“, čije junake, Ljiljanu i Vladimira Miloševića iz Zemuna, očekuje večera za dvoje u jednom od najromantičnijih beogradskih restorana i televizor kao dar redakcije.

Pravo učešća na "Senior Love" konkursu bilo je omogućeno svim državljanima Republike Srbije starijim od 55. godina. Na čelu žirija konkursa bila je Gordana Kuić, ugledna srpska književnica, dok su članice žirija bile Maja Kolar, direktorka Sektora za marketing i komunikacije Banca Intesa i Ružica Mevorah, glavna i odgovorna urednica Blic žene. Kriterijumi za izbor pobednika bili su autentičnost životne priče, originalnost, kvalitet i njena literarna vrednost.

Chat