• Nema predloga

Povoljni zajmovi za poljoprivrednike iz Vojvodine

Banca Intesa potpisala je danas Sporazum o poslovnoj saradnji sa Garancijskim fondom AP Vojvodine koji će registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji Pokrajine obezbediti kredite za kupovinu poljoprivrednog zemljišta u cilju ukrupnjavanja poseda pod povoljnijim uslovima od tržišnih.

Poljoprivrednim proizvođačima koji budu izabrani na konkursu Fonda za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita za kupovinu poljoprivrednog zemljišta Banca Intesa će plasirati zajmove u maksimalnom iznosu do 100.000 evra, sa rokom otplate do 8 godina i grejs periodom do 12 meseci. Nominalna kamatna stopa za ove kredite iznosiće 6,75 odsto plus šestomesečni Euribor.

„Imajući u vidu da je poljoprivreda strateška razvojna šansa naše zemlje sa snažnim potencijalom da podstakne ekonomski rast, Banca Intesa je dugoročno posvećena jačanju agrarnog sektora kroz pružanje aktivne finansijske podrške klijentima i stalno unapređenje svoje ponude. Verujemo da ćemo i kroz ovaj model saradnje dati značajan doprinos povećanju poljoprivredne proizvodnje i jačanju konkurentnosti agrara, a time i uspešnom oporavku i razvoju celokupne privrede“, izjavio je Predrag Milenović, Direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata malog biznisa.

Chat