• Nema predloga

Prva radionica Srpsko-italijanskog poslovnog saveta

Srpsko-italijanski poslovni savet održao je danas prvu radionicu koja je bila posvećena ekonomskoj saradnji Srbije i Italije, uz poseban osvrt na segment poljoprivrede, infrastrukturnog razvoja i energetike.

Skup održan u hotelu Hajat otvorili su kopredsednici Saveta - Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, i Guidalberto Guidi, predsednik italijanske Konfederacije elektrotehničke industrije i industrije elektronike Confindustria Anie. Prisutnima su se obratili i Ambasador Republike Italije u Beogradu Armando Varicchio, ministri finansija i privrede Mlađan Dinkić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, kao i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović. U okviru radionice održana su dva okrugla stola na kojima su razmatrane brojne teme, uključujući načine pružanja finansijske podrške italijanskim kompanijama u Srbiji, interesovanje italijanskih firmi za podršku razvoju poljoprivrede, infrastrukturnog sistema, kao i saradnju na planu energetike.

Srpsko-italijanski poslovni savet osnovan je 2010. godine na inicijativu Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije i italijanskog Ministarstva za ekonomski razvoj kao neprofitna i nevladina organizacija sa ciljem unapređenja ekonomskih odnosa Srbije i Italije, promocije trgovinske, industrijske i kulturne razmene između dve zemlje, kao i podrške u ostvarivanju saradnje korporativnih članica Saveta.

Chat