• Nema predloga

Uskoro obnova Beogradske kapije na Petrovaradinu

Novi Sad, 27. decembar, 2012 - Banca Intesa, Ministarstvo kulture i informisanja, Fond za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine i Grad Novi Sad potpisali su Protokol o saradnji kojim je definisana realizacija projekta obnove Beogradske kapije na Petrovaradinu, jednog od tri pobednika na javnom konkursu koji je Banca Intesa sprovela u okviru projekta društvene odgovornosti „Mesto koje volim“.

Projekat obnove Beogradske kapije izradio je Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada kao institucija pod čijim protektoratom se nalazi ovaj objekat, a konzervatorski radovi će započeti na proleće 2013. godine. Radove će finansirati sve četiri potpisnice Protokola o saradnji u ukupnom iznosu od neto 35 miliona dinara, odnosno Ministarstvo i Banca Intesa po 10 miliona dinara, a Grad i Pokrajina po 7,5 miliona dinara.
„Drago mi je što je ideja da se izvrši zaštita spomenika kulture dala ovako pozitivan efekat i nadam se da je ovo tek početak našeg zajedničkog delovanja i saradnje. Mi smo poklonili pažnju ideji o pomoći i podršci kulturno istorijskom nasleđu za neka buduća pokolenja, jer smatramo da je neophodno podjednako ulagati u osnovu delatnost, kao i u društvenu i socijalnu odgvornost. Pored Beogradske kapije na Petrovaradinu, radovi će biti sprovedeni i na obeležju Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu u Beogradu, a već su uspešno okončani u okviru projekta rekonstruisanja gradskih bedema u Novom Pazaru“, rekla je Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa.

Chat