• Nema predloga

Priznanje The Banker 2012 za Banca Intesa

Banca Intesa osvojila je petu godinu za redom nagradu za banku godine u Srbiji koju dodeljuje vodeći svetski časopis iz oblasti finansija i bankarstva The Banker. Pored priznanja za Srbiju, Intesa Sanpaolo, matična grupacija Banca Intesa, dobila je i nagrade za banku 2012. godine u Italiji i Hrvatskoj. Tradicionalno priznanje za banku godine dodeljuje se na osnovu kvantitativnih kriterijuma, kao što su bilansna aktiva i adekvatnost kapitala, ali i stepena razvoja novih tehnologija, nivoa podrške pružene preduzećima i inicijativa preduzetih u odnosu sa klijentima.

Prema rečima organizatora, The Banker nagrade za banku godine odaju priznanje onim institucijama koje su odgovorile na izazove nametnute jednim od najzahtevnijih poslovnih okruženja koja se pamte, demonstrirajući inovativnost, efikasnost i oprezno upravljanje, i tako donele dobrobit svojim klijentima i privredama u kojima posluju.

„Počastvovana sam što je Banca Intesa i ove godine ponela jedno od najznačajnijih međunarodnih priznanja koje vrednuje kvalitet i domete poslovnih strategija u bankarskoj industriji. U uslovima usporene privredne aktivnosti i snažnih recesionih pritisaka u čitavoj Evropi, koji su se tokom prethodne godine prelili i na naš ekonomski prostor, Banca Intesa je nastojala da pruži aktivnu podršku privredi i prati potrebe stanovništva. Dobri poslovni rezultati, očuvani kvalitet kreditnog portfolia, kao i stabilna kapitalna pozicija čine zdrave osnove koje će nam omogućiti da i u narednom periodu ostanemo pouzdana i profesionalna podrška svim našim klijentima i celokupnoj društvenoj zajednici“, izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, koja je na sinoćnoj svečanosti u Londonu primila priznanje u ime banke.

Chat