• Nema predloga

Euromoney proglasio Banca Intesa najboljom bankom u Srbiji

Euromoney, vodeći svetski časopis u oblasti finansija i bankarstva, proglasio je Banca Intesa najboljom bankom u Srbiji u 2011. godini. Ova ugledna nagrada, koju Banca Intesa osvaja treću godinu za redom, dodeljuje se na osnovu analize brojnih kvantitativnih i kvalitativnih kriterijuma, uključujući poslovne pokazatelje, finansijske rezultate i inovativnost u poslovanju. Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji, Intesa Sanpaolo, matična grupacija Banca Intesa, dobila je i priznanje za najbolju banku u Italiji u 2011. godini.

Marko Kapelini (Marco Capellini), zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa, primio je priznanje u ime banke na svečanoj ceremoniji dodele Nagrada za izvrsnost, održanoj juče u Londonu. „Ova prestižna nagrada predstavlja potvrdu da beskompromisni fokus na potrebe klijenata, pružanje usluga najvišeg kvaliteta i stalni rad na osmišljavanju novih, inovativnih proizvoda mogu da generišu izuzetne poslovne rezultate i u izrazito izazovnom ekonomskom okruženju,“ izjavio je Marko Kapelini. „Zahvaljujući sposobnosti da svoje poslovanje efikasno prilagodi novim zahtevima tržišta, opreznom upravljanju rizicima, kao i snažnoj kontroli troškova, Banca Intesa je nastavila trend dinamičnog rasta i stabilnog i profitabilnog poslovanja, jačajući svoju vodeću tržišnu poziciju u svim segmentima. Činjenica da su 2011. godinu obeležili izrazito kompleksni tržišni uslovi naš uspeh čini još većim, a ovoj nagradi daje još veći značaj,“ dodao je Marko Kapelini.

Euromoney Nagrade za izvrsnost tradicionalno se dodeljuju već 22 godine finansijskim institucijama koje su svojim klijentima obezbedile najviši nivo kvaliteta usluge, inovativnosti i stručnosti u radu. Ovogodišnje takmičenje privuklo je više od 600 banaka i osiguravajućih kompanija širom sveta.

Chat