• Nema predloga

Neuporediva American Express Blue kreditna kartica

Pored jedinstvenog dizajna American Express Blue nudi korisnicima mogućnost fleksibilnog plaćanja, vrhunsku zaštitu prilikom online kupovine, kao niz dodatnih pogodnosti

Pored jedinstvenog dizajna American Express Blue nudi korisnicima mogućnost fleksibilnog plaćanja, vrhunsku zaštitu prilikom online kupovine, kao niz dodatnih pogodnosti

Banka Intesa predstavila je u Zari novu kreditnu katicu iz porodice American Express – American Express Blue. Najboljom kombinacijom forme i funkcionalnosti, inovativna kreditna kartica ima moderan dizajn, koji do sada nije viđen na srpskom tržištu. Upravo zato je i namenjena potrošačima mladog i urbanog duha koji umeju da cene dobre vrednosti, a istovremeno očekuju finansijsku fleksibilnost i uslugu na svetskom nivou. Prva American Express Blue kreditna kartica uručena je Gordanu Kičiću.

Blue fleksibilno plaćanje

American Express Blue kreditna kartica omogućava fleksibilno plaćanje na rate u 200 zemalja sveta, na više miliona prodajnih mesta, podizanje gotovine, kao i plaćanje preko Interneta. Kartica funkcioniše na revolving osnovi, što podrazumeva da se mesečno izmiruje namanje 3 odsto od ukupne potrošnje iz prethodnog perioda. Kamata se plaća samo na ostatak neizmirenog duga, uz mogućnost beskamatnog korišćenja sredstava banke u periodu do 45 dana. Ukoliko korisnik izmiri celokupno zaduženje iz prethodnog perioda, kamata neće biti obračunata. Nakon izvršene uplate kreditna sredstva se uvećavaju za iznos uplaćenih sredstava.
Minimalna mesečna zarada koja je neophodna za apliciranje za ovu karticu je 7.800 dinara, kamatna stopa u promotivnom periodu od prvih šest meseci će iznositi 1,5% za dinare i 0,9% za evre, dok će kasnije biti 2,00% za dinare i 1,25% za evre.
Posebnu povoljnost predstavlja i činjenica da će svi korisnici koji do kraja 2007.  godine podnesu zahtev, dobiju American Express Blue karticu i u roku od godinu dana od aktiviranja kartice potroše najmanje 300 evra, biće oslobođeni plaćanja članarine za prvu godinu korišćenja.

Blue inovacije

Pored jedinstvenog dizajna ova kartica omogućava potputno bezbedno surfovanje i kupovinu na Internetu. Tzv. ID Keeper Blue paket predstavlja ekskluzivnu uslugu uz American Express Blue karticu, zahvaljujući kojoj korisnici mogu bezbedno da pristupaju Web sajtovima za koje je neophodan unos ličnih podataka (ime, prezime, adresa, lkorisničko ime, lozinka i PIN). Nakon prvog pristupa Web stranici, svi podaci se upisiju u ugrađeni čip na kartici, preko čitača smart kartice. Pristup podacima arhiviranim na čipu omogućen je isključivo nakon unosa PIN-a, čime se postiže bezbednost u korišćenju.
Ukoliko se i dogodi da prilikom kupovine na Internetu kartica bude zloupotrebljena, troškove zloupotrebe kartice ne snosi korisnik kartice. 

Blue dodatne usluge

Banca Intesa omogućava svim korisnicima American Express Blue kreditne kartice pregled izvršenih transakcija i raspoloživog stanja putem On-line sistema Banca Intesa, a na raspolaganju su i usluge Korisničkog servisa, 24 sata, 7 dana u nedelji.
Selects program omogućava korisnicima kartica popuste i specijalne ponude u brojnim prodavnicama, restoranima, spa centrima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, kao i povoljnije uslove pri korišćenju usluga American Express turističke agencije u Beogradu.

Dejan Tešić, član Izvršnog odbora Banca Intesa je izjavio: „Banka Inteza je vodeća banka u poslovanju sa platnim karticama na našem tržištu, i u poslovnom i tehnološkom smislu. Za poslednjih 5 godina izdato je preko milion platnih kartica, a Banka je prednjačila i u uvođenju tehnoloških inovacija, pa su prve čip kartice na Balkanu imali naši klijenti. Od maja prošle godine, kada se American Express zahvaljujući ekskluzivnoj saradnji sa Bankom Inteza vratio na srpsko tržište, izdato je preko 10.000 ovih kartica, što je sasvim dobar rezultat. American Express je svuda u svetu prepoznat kao simbol statusa i prestiža, i kartice iz ovog programa nalaze dobro tlo među imućnijim klijentima. Očekujemo da će Amrican Express Blue biti isto toliko popularan među mlađom populacijom, i svim ljudima koji vole da se razlikuju.“
Prema rečima Pascal Guignard, Vice President & General Manager, New Business Partnerships American Express, plaćanje karticama je postao sastavni deo svakodnevnog života i platne kartice su pored platnog sredstva odavno postale i sastavni deo lifestyle-a.
„Jedinstveni dizajn, karakteristike i benefiti American Express Blue kartice savršeno će se uklopiti u savremeni način života njenih korisnika“, izjavio je Guignard i dodao da se nada da će American Express Blue doživeti veliki uspeh u Srbiji, kao što se desilo i na ostalim tržištima gde je već uvedena.  

Chat