• Nema predloga

Banca Intesa donirala kupovinu ultrazvučnog aparata

Banca Intesa je donirala sredstava u vrednosti od 6,58 miliona dinara za kupovinu savremenog ultrazvučnog aparata u okviru projekta modernizacije i proširenja dela Evropskog centra za hipertenziju u Kliničkom centru Srbije, koji je danas svečano otvoren u prisustvu Đorđa Bajeca, direktora Kliničkog centra Srbije, Vesne Stojanov, načelnice Evropskog centra za hipertenziju, i Marka Kapelinija, zamenika predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa.

„Kao vodeća banka na domaćem tržištu, Banca Intesa aktivno ulaže u društvene vrednosti kako bi pomogla da se unapredi kvalitet života društvene zajednice. Ovu posvećenost zajednici prati sposobnost da se prepoznaju najbitnije potrebe društva i projekti od najšireg značaja. Mi smo tu potrebu prepoznali i donacijom ovog savremenog ultrazvučnog aparata pokušali da pružimo svoj doprinos.“, izjavio je Marko Kapelini, zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa.

Centar za hipertenziju posebnu pažnju posvećuje prevenciji, blagovremenoj i pravilnoj dijagnozi, individualnom izboru antihipertenzivne terapije, ranom otkrivanju i lečenju komplikacija povišenog krvnog pritiska, kao i edukaciji lekara i stanovništva. Takođe, ovo je jedini centar takve vrste u našoj zemlji koji objedinjuje rad više specijalista- kardiologa, endokrinologa, nefrologa, neurologa, psihijatra, oftalmologa, vaskularnog hirurga i specijalistu ishrane.

Chat